Mijn zomervakantie

Misschien een beetje laat dat ik daar nu pas over vertel, maar in mijn zomervakantie heb ik een ontzettend mooie ervaring opgedaan met mijn ouders en mijn twee zusjes (14 en 11).

Een jaar geleden waren mijn ouders, zusjes en ik er nog van overtuigd dat wij een rondreis door west-Amerika gingen doen. maar na aanleiding van mijn voorbereidingen voor Uganda hadden mijn ouders zo iets van 'dat willen wij ook'. Zij waren namelijk nog nooit in Afrika (Marokko niet meegerekend) geweest en ook mijn zusjes hadden nog nooit iets van Afrika gezien.

Mijn ouders hebben op de site van Be-More (dat is de moeder-organisatie van Worldmapping) gekeken en vonden daar het 'eerlijk reizen'. Dit hield in dat je én echte vakantie dingen doet zoals wandelingen maken maar je ging ook echt de community in. De keuze tussen Amerika en deze reis was voor ons allemaal vrij snel gemaakt: AFRIKA!!

Dus zijn we van 10 tot en met 31 juli in Malawi geweest. We hebben drie vrijwilligersprojecten bezocht en geholpen en bij twee van hen zijn we ook een nachtje blijven slapen. We hebben geholpen met het bouwen van een douche-cabine en het metselen van een huis (dat was serieus heel erg eng want we moesten op een stijger staan die er niet al te stevig en betrouwbaar uit zag). We hebben ook heel veel huisbezoeken gedaan en spelletjes gespeeld met kinderen.

De hele vakantie werden we van plaats naar plaats gereden door drivers die goed betaald werden door Be-More en daardoor hun gezin goed konden onderhouden. Ook kregen we op de 'recreatieve' dagen bijvoorbeeld rondleidingen van locals die ook weer goed werden betaald door Be-More.

Naast de vrijwilligersprojecten hebben we dus ook dagen gehad waarin we rondleidingen kregen door een stad, wandelingen maakten naar een waterval en een malawiaanse kookles kregen (inclusief het slachten van een kip, wat overigens niet verplicht was..)

Het waren drie fantastische weken die mijn ouders, zusjes en ik niet zo snel zullen vergeten :) Een echte aanrader!!

Access: 
Public
Follow the author: evelineverwimp
More contributions of WorldSupporter author: evelineverwimp
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Statistics
577