Music saves the world

Muziek..... Er gaat geen dag voorbij of ik luister naar muziek.

Muziek is ook overal, waar je ook heen gaat, wat je ook doet, je hebt bijna overal beschikking tot muziek. Als je boodschappen gaat halen, in de auto zit, in de kerk enz. Overal hoor je vaak muziek.

Muziek heeft invloed op de mensen. Muziek beïnvloedt je humeur. Muziek verbind mensen ook.

Toen ik in Uganda was kwamen we er achter dat we dezelfde nummers kenden zoals: Waka Waka en (jaja!) Per spoor van Guus Meeuwis. En wanneer we dan met elkaar aan het werk waren zongen we die nummers dan ook hard met elkaar mee. Doordat muziek mensen beïnvloed en verbind kan muziek bijdragen tot een betere wereld. Muziek brengt boodschappen door.

Als voorbeeld wil ik Eminem nemen. Zijn muziek is ontzettend beïnvloedbaar. De muziek is een enorm machtig wapen om het denken van tieners te beïnvloeden. Hoe ziek de muziek van Eminem soms kan zijn bewijst het volgende. Slechts een jaar na de Columbine moorden (20 april 1999) (http://nl.wikipedia.org/wiki/Dylan_Klebold) rapt Eminem over zijn droomwens om nog een slachting los te laten barsten op Columbine High school om nog meer studenten te vermoorden. Een band die de zelfde soort muziek maakt en tieners beïnvloedt is bijvoorbeeld Rammstein.

Muziek is dus heel beïnvloedbaar, nu gaat het hierboven natuurlijk sterk de verkeerde kant op maar als er nu veel goede nummers komen die erg bekend worden en de wereld overgaan dan zou muziek zeker tot verbetering van de wereld kunnen helpen.

Als er inspirerende nummers komen over het verbeteren van de wereld, dan weet ik zeker dat dat kan leiden tot verbetering van de wereld.

https://www.youtube.com/watch?v=pRpeEdMmmQ0&list=PL50E50BBCE59DDD4F&index=21

Access: 
Public
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Check the related topics:
Activity abroad, study field of working area:
Countries and regions:
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
875