Eerste Wereldsupporter Blog!

Hoi! Dit wordt mijn allereerste Wereldsupporter Blog dus ik zal mezelf even voorstellen.

Mijn naam is Jessie ter Meulen, ik ben 17 jaar oud en ik woon in Tilburg. Ik zit op het St.-Odulphuslyceum in 6VWO. Ik ben vandaag twee weken terug nadat ik zes weken in Ghana in een kinderhuis gewoond en gewerkt heb. Dit kinderhuis staat in het noorden van Ghana en was ontzettend arm. Wil je mijn verhalen van daar lezen, ga dan naar www.jessietermeulen.waarbenjij.nu. Deze zes weken waren een heel avontuur en ontzettend mooi. Ik ben nu wel heel erg blij dat ik ben ingeschreven als Wereldsupporter. Voor mij voelt het namelijk nog een beetje alsof mijn bijdrage nog niet afgerond is. Ik heb het gevoel dat ik nog veel meer voor mensen (bijvoorbeeld het kinderhuis waar ik heb gewerkt, maar ook andere mensen in Ghana of Afrika die hulp nodig hebben) kan betekenen.

Met de organisatie die mijn reis heeft georganiseerd (Travel Active) heb ik al afgesproken dat ik als vrijwilliger kom praten op een informatiedag van hen. Eentje staat nu vast, maar hopelijk worden het er meer. Dit vind ik namelijk ontzettend leuk om te doen! Voor mij is het fijn en goed om over mijn ervaringen te praten en voor andere mensen is het fijn om van iemand te leren. Ik kan gemakkelijk praten dus ik denk dat mijn manier van de wereld supporteren voor een deel hierin ligt. Natuurlijk hoop ik veel mensen enthousiast te maken om zelf ook hun steentje bij te gaan dragen ergens op de wereld.

Buiten dat ben ik nu aan het kijken wat ik nog meer allemaal kan gaan doen, ondanks de drukte van mijn examenjaar. Ik heb al wel gebruik gemaakt van het feit dat ik mijn profielwerkstuk ga schrijven door het over het nut van vrijwilligerswerk te doen. Zo hoop ik dat mijn jaargenoten en hun ouders ook gaan nadenken over vrijwilligerswerk, wij moeten namelijk allemaal ons profielwerkstuk presenteren.

Ik merk dat ik zelf ook heel erg veranderd ben. Door te zien hoe mensen in pure armoede leven, ga je heel anders over het leven hier in Nederland nadenken. Ik ga veel bewuster om met energie, water (ik heb niet meegedaan aan de Ice Bucket Challenge! Maar wel geld gedoneerd), eten en familie. Ik heb zelf gezien hoe kostbaar al deze dingen zijn en we moeten dit ook allemaal koesteren. Naar mijn idee gebeurt dit nog niet zo veel als het zou moeten in Nederland dus ik ga zeker mijn best doen om ook het bewustzijn wat betreft deze dingen te laten groeien bij mensen.

 

Ik hoop dat ik mezelf nu een beetje heb kunnen voorstellen. De komende tijd zal ik hier vaker een blog schrijven over de manier waarop ik actief ben, of ik nog iets bijzonders heb meegemaakt of iets wat ik gewoon wil delen! Ik hoop dat iedereen die dit leest er iets aan heeft en er zelf inspiratie uit kan halen!

 

Jessie

Access: 
Public
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
463