Aangekomen in Guatemala

Gister, zondag 25 januari ben ik naar Guatemala gevlogen. Om 11.25 Nederlandse tijd vloog ik en ik kwam om 22.30 in Guatemala aan. Daar werd ik opgewacht door Vera en de familie waar ik de komende 5 maanden slaap. Alles is nieuw voor me, zelfs mijn eerste lange vlucht alleen. Maar dat was een feestje, 3 films gekeken en ook de maaltijden die je krijgt zijn kleine feestjes. Na een ritje in een jeep die van ellende bijna uit elkaar valt was ik eindelijk 'thuis' aangekomen. Nog een lekker kopje thee gehad met de familie en wat cadeautjes uitgedeeld. Een warm ontvangst dus. Het was alleen helemaal donker, dus was erg benieuwd hoe het zou zijn als ik de volgende dag wakker werd. Nou, dat viel me dus alles mee: de omgeving is prachtig, allemaal bergen en vulkanen en alles is groen, de huisjes geverfd in mooie kleuren. Ondanks dat ziet het er soms ook vrij armoedig en vies uit, maar daar kijk ik nu nog even doorheen.

Vandaag met Vera de omgeving een beetje verkend. Ze heeft me Antigua laten zien, waar we met de bus heen gingen. Grappig zo'n Amerikaanse schoolbus, maar dan helemaal geverfd tot een 'chicken bus'. In Antigua taart gegeten en wat rond gelopen. Vanmiddag lekker warm gegeten (dat doen ze hier twee keer per dag). Verder kan ik me niet voorstellen dat ik helemaal aan de andere kant van de wereld zit en hier de komende maanden blijf en iedereen thuis zo lang moet missen.

Vanmiddag ben ik op het educatieve centrum van TESS Unlimited geweest en kennis gemaakt met iedereen. De kinderen hadden vakantie tot aan vorige week, dus waren vandaag weer voor het eerst op het centrum. Er werd dan ook gestart met het kapot slaan van een Piñata waar veel snoep uit kwam. Leuke sfeer, lieve kinderen. Morgen begint het harde werken, 8.30 aan de Spaanse les, dat moet ook wel want zaterdag vertrekken Vera, Tessa en ik al voor de operatieweek. Wel handig als ik dan een klein woordje Spaans kan spreken. Eerst mijn jetlag maar eens bijslapen...

Follow the author: Margreet van der Laan
More contributions of WorldSupporter author: Margreet van der Laan:
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Check the related topics:
Activities abroad, studies and working fields
Countries and regions
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
806