Fietsend door Manilla

Afgelopen week heb ik de Bicycle tour gedaan van Smokey Tours. Na wat veiligheidstips konden we met helm op ons hoofd op de fiets stappen. Gewoon met de fietsbel bellen of je hand omhoog doen om aan te geven dat al het andere verkeer moet stoppen. Met natuurlijk, hoe Nederlands, oranje fietsen.

Zo fietste we onder andere langs een kleine slum area. Rizal park, dat het nationale park van de Filipijnen is en ook het park waar de paus is geweest, dat is jullie vast niet ontgaan in het nieuws. San Agustin Church (UNESCO werelderfgoed) en Manila Bay. (bekend om de mooie zonsondergangen, maar niet de dag dat ik er was) En natuurlijk Intramuros, zoals de naam het al zegt is dat de ommuurde stad en het historische centrum van Manilla, een overblijfsel van de Spaanse koloniale overheersing.

Het was fijn om met de wind door mijn haren door de chaos van Manilla te fietsen. Ik kon even de toerist uithangen en foto’s maken, dat heb ik hier tot nu toe nog niet veel gedaan. Tijdens de tour raakte ik ook in gesprek met de tour leader. Zij doet een studie om lerares te kunnen worden en is tour leader bij Smokey Tours om andere mensen blij te maken en wat geld te verdienen. Ze heeft iemand die haar sponsort voor haar studie. Haar familie woont buiten Manilla. En ze zei: ‘I do this for my family’. Haar studie is dan ook de reden dat ze naar Manilla is verhuisd. Educatie is een vorm van toekomst! Met goede scholing heb je meer kans op een betere baan.

De tour heeft mij wat meer inzicht gegeven over de geschiedenis van de Filipijnen, de cultuur en hoe de mensen hier leven. Aan het eind van de fietstour werden we getrakteerd op kokoswater uit een echte kokosnoot.

De kokosnoot brengt mij gelijk naar mijn volgende uitstapje.
Gisteren heb ik een bezoek gebracht aan Quezon Memorial Circle. Ik liep daar voorbij ‘The Coconut House’ waar ze alles hadden wat te maken heeft met de kokosnoot. Ze hadden kokos koffie, kokosijs, kokosmelk, kokossuiker, kokosolie, kokoswodka en ga zo nog maar even door. Ik kwam daar Ray tegen van the ‘The Philippine Coconut Society’’. Zij geven trainingen aan boeren om hen te leren hoe ze beter gebruik kunnen maken van alles wat de kokosnoot te bieden heeft en hoe ze zelfredzaam kunnen zijn. Ook zorgen zij ervoor dat de boeren een eerlijke prijs krijgen. Dus onder het genot van een kopje kokos koffie, (koffie gemaakt van kokoswater) met kokosmelk en kokoskoekje, heeft hij mij alles verteld over de kokosnoot en zijn organisatie. Erg interessant. 

Inmiddels zit ik hier nu al een maand. Ik verdwaal wat minder vaak en ik kon laatst de taxi chauffeur de weg wijzen. :) 
Tot de volgende keer! 

Liefs Ellen. 

Access: 
Public
Follow the author: ellenplug
More contributions of WorldSupporter author: ellenplug:
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
1166