SDG's brainstorm middag

Vandaag heb ik vanuit UNICEF mee gedaan met de SDG's brainstorm middag. Op deze middag kwamen verschillende jongeren vanuit organistaties bij elkaar om met elkaar op ideeen te komen. Te bespreken wat wij nou zelf van de nieuwe doelen vonden en hoe wij ervoor konden zorgen dat jongeren bewust worden van de goals. Want wie zijn er nou belangrijker dan de jongeren zelf. Zij zijn tenslotte de toekomst. Als de SDG's in 2030 tot een einde komen is deze generatie jongeren opgegroeid tot een volk vol met volwassenen. Het was zeer interessant om aan deze brainstorm mee te doen. Elk persoon heeft zijn eigen kijk op de goals en deze werden zo elk in gropejes besproken. Het laat je ook zelf op kritisch kijken vanuit een andere hoek. 

Verder zijn er ook veel goede ideeen uit de brainstorm gekomen. Zo kwam mijn groepje met veel ideeen die educatief gericht waren. Jongeren leren het meeste door school. Daar zijn zij nou eenmaal verplicht en moeten ze wel. Op die manier bereik je een verschillend publiek en dat is de bedoelijng. Kom met een dag waarin elke school stil staan bij de SDG's beginnen te debatteren en of gerelateerde spellen beginnen te spelen. In deze manier leren jongeren kritisch denken en zich te verdiepen. Toch moeten zij hun argumenten wel onderbouwen en dat kan natuurlijk niet zonder onderzoek naar de goals. Dit zou daarom ook zeker niet vergeten mogen worden. Verder kwamen wij tot een idee waarin jongeren aan het eind van zo een dag konden stemmen op bijvoorbeeld de in hun ogen belangrijkste en of realistische goal. In deze manier laat je de jongeren denken dat zij ook echt een toegvoegde waarde hebben. Dat zal ze gemotiveerder maken en zo leren ze er natuurlijk veel meer over. 

Vervolgens kwamen wij ook met ideeen zoals projecten organiseren met verschillende lessen zoals, Aardrijkskunde, Economie en of fylosofie. Deze vakken zijn zeer belangrijk voor de goals. Jongeren kunnen zelf bepalen hoe zij mee doen maar zijn wel verplicht. Ze kunnen mee doen doormiddel van een filmpje of toneelstuk maken, maar ook presentaties en werkstukken zijn zeker niet verkeerd. 

Dit waren niet de enige ideeen er waren er veel meer! Te veel om op te noemen. Alle ideeen zijn opgeschreven en zeer divers. Allemaal met een potentiele waarde. Ik ben zeer blij dat ik hier vandaag deel van uit mocht maken. Ik vond het zeer interessant en leuk. Zeker ook omdat wereledsupporter in het teken van de MDG's staat, ook al zijn deze afgelopen. De SDG's zijn de follow up en daar moet kritsich naar gekeken worden vanaf verschillende perspectieven. Ze komen nu met 17 goals, slim of niet? Toch vind ik dat er zeker ook vergeleken moet worden met de afgelopen goals. Leg de lat niet te hoog en probeer ze allemaal te bereiken. De dingen opbouwen is zeer belangrijk. 

Follow the author: LaraGue
More contributions of WorldSupporter author: LaraGue:
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Check the related topics:
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
1258