Millenniumdoel-Challenge: Dag 5

Hallo iedereen! Vandaag is dag 5 en daar hoort uiteraard Millenniumdoel 5 bij: In 2015 sterven er minder vrouwen door zwangerschap.
Jaarlijks overlijden meer dan een half miljoen vrouwen aan de gevolgen van hun zwangerschap. In de millenniumdoelen is vastgelegd dat moedersterfte in 2015 met driekwart moet zijn teruggebracht ten opzichte van 1990. Om dit te kunnen realiseren zijn reproductieve en seksuele rechten voor vrouwen essentieel.
Ik vind dit echt zó erg want als er iets is wat ik wil later, is het kinderen krijgen. En stel je voor, is het zover, overlijdt je op het kraambed... ik kan het me echt niet voorstellen. Ook voor het kindje, en de vader, is het natuurlijk heel moeilijk.

Gelukkig heb ik positieve dingen gelezen op internet en is er veel voorruitgang te zien! Voor frans hebben we nog als afsluiter van het jaar een presentatie, en het leek me wel leuk om tijdens die presentatie iets in het kort te vertellen over moedersterfte. Ik hoop dat jullie mijn blogs leuk en inspirerend vinden en dan zie ik jullie morgen weer!

X

Access: 
Public
Follow the author: carolina_
More contributions of WorldSupporter author: carolina_:
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
626