Feestweek

Ik had dus beloofd om nog even een kleine updatetje over mijn presentatie over zwangerschap te plaatsen, omdat ik de presentstie gisteren zou hebben. We hadden echtef voor hetzelfde vak die dag ervoor een SE en een schrift dat moest worden ingeleverd, met best wel veel opdrachten er in. Daarom heeft mijn groepje onze presentatie verplaatst naar volgende week donderdag. Ik zal dan nog eens iets plaatsen.

Nu wilde ik even de feestweek van onze school, het Fons Vitae Lyceum, aan de kaart brengen dat een week voor de meivakantie plaatsvond. Het was feest omdat onze school 100 jaar bestaat. We hadden een week geen reguliere les en deden allerlei leuke dingen en hadden bovendien vrijdag vrij, zodat onze meivakantie extra vroeg begon! We hebben onder andere een flashmob, een sportdag en een vossenjacht gedaan. De laatste dag, donderdag dus, was het vanaf de 3e klas een lesmarathon. Dat hield in dat we gedurende een lange tijd verschillende lessen kregen van gastvertellers. Ons vierde jaar, kreeg de volle laag want wij moesten van 12.00-00.00 op school lessen volgen. De derde mocht eerder naar huis, en de 5e en 6e begonnen pas later. Je kreeg een stempelblad zodat je kon bewijzen dat je bij elke les was geweest.

Het doel van de lesmarathon was om geld op te halen voor vluchtelingen kampen in Syrië. Daar zitten natuurlijk heel veel kinderen die gevlucht zijn, met of zonder familie. Met ons geld wilden we zorgen dat deze kinderen ook gewoon les krijgen, zodat ze zich gewoon kunnen blijven ontwikkelen, ook al zitten ze in een vreselijke situatie. Dus in plaats van een sponsorloop deden wij een sponsor-lesmarathon! Omdat de eerste en tweede klas nog een beetje te jong zijn voor zo'n zware taak, deden zij een modeschow met vuilniszakken en karton.

Ik weet nog niet hoeveel het totale opgehaalde bedrag is, dat moet school nog bekend maken. Ik ben benieuwd!

Access: 
Public
Follow the author: ploondepotter
More contributions of WorldSupporter author: ploondepotter:
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
750