Umoja van Blof weer eens opgezet

Aantal jaren terug alweer (2006) dat die wereld-cd Umoja van Blof uitkwam. Toen gaf ‘ie een flinke boost aan het aantal mensen dat in aanraking kwam met ontwikkelingshulp, het leek wel of half Nederland het opeens over Nigeria, Bhutan of India. Een van mijn favorieten blijft “Laag bij de grond”:

(…) In de tussentijd had Peter Slager zijn indrukken van de Nigeriaanse reis in een tekst gevat. “You have to put your ear to the ground”, had Femi Kuti tegen Bløf gezegd, als compliment dat ze hem waren komen opzoeken in een achterbuurt van Lagos. De echo van die woorden zit in de titel. De tekst verwoordt het gevecht van mensen aan de onderkant van de samenleving, hun gevecht tegen onderdrukking en armoe, het streven zich omhoog te werken en de noodzaak daarbij de ellebogen te gebruiken.

We willen omhoog / We willen zien waar we zijn / Als straks alles omgaat / We willen omhoog / Voordat het te laat is / En de zon straks verdwijnt / We willen omhoog / Maar iets houdt ons tegen / Draait ons een arm op de rug / We moeten omhoog / Eén elleboog over / Niemand wil terug / Laag bij de grond / Waar de engelen vallen / En waar volkeren opstaan / Laag bij de grond / Waar we vrijen en vechten / Waar we bloeden en doodgaan

Related content or attachment:
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Check the related topics:
Activities abroad, studies and working fields
Countries and regions
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
1403