Aankopen in Vietnam van alle donaties.

Enkele weken geleden ben ik terug gekomen uit Vietnam. Ik heb hier zes weken vrijwilligerswerk gedaan. Ik heb gewerkt op verschillende projecten met kinderen, voornamelijk kinderen die vroeger zijn achterlaten door hun ouders en weeskinderen. Voor mijn vertrek heb ik mijn familie, vrienden en kennissen een email verstuurd met daarin precies uitgelegd wat ik allemaal voor werkzaamheden zou gaan doen in Vietnam en hoe en waarom ik mijn steentje daar wilde proberen bij te dragen. Ook heb ik hen gevraagd om een donatie te storten.

Mede dankzij hun donaties heb ik spullen en soms wat lekkers kunnen aanschaffen voor de kinderen. Zo heb ik vaak fruit en drinken meegenomen naar een van de weeshuizen (vooral de gezichten toen ze ananas kregen voor het eerst in hun leven was erg grappig!). Daarnaast heb ik voor enkele kinderen uit het weeshuis lees- en spelletjesboeken aangeschaft en heb ik Engels lesmateriaal aangeschaft en een klok om hen klok te leren kijken. Verder heb ik bellenblazen gekocht, papier en potloden om te kleuren en af en toe een knutselmiddag georganiseerd. De grootste aankoop is een keyboard geweest voor het particuliere weeshuis. Zes kinderen krijgen daar elke zondag een uur keyboardles van een vrijwilliger. Ik heb voor hen een nieuw keyboard aangeschaft, zodat ze doordeweeks kunnen oefenen.

Na afloop heb ik mijn familie, vrienden en kennissen wederom een email verstuurd met alle ervaringen. Ik hoop dat ik op deze manier de mensen om mij heen meer bewust heb gemaakt hoe kinderen in andere, armere landen leven. Ook hoop ik enkele van hen geïnspireerd te hebben om (meer) vrijwilligerswerk te gaan doen of op een andere manier iets bij de dragen aan de wereld.

Met deze blog hoop ik nog meer mensen te bereiken. Geniet van de foto’s!! En vergeet niet, met de kleinste veranderingen, hulp en/of donaties kan je al bijdragen aan een betere wereld.

Access: 
Public
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Statistics
503