South America

De laatste zeven maanden van mijn jonge leven heb ik mogen doorbrengen in een geweldig continent! Zuid America! Een plaats die voor verscheidenheid een prijs zou kunnen winnen.

In januari vertrok ik vanuit Nederland om een nieuw avontuur te gaan beleven. Ik zou negen maanden in totaal vrijwilligerswerk doen en rondreizen. Nu zeven maanden verder, en nog slechts twee maanden te gaan kan ik zeggen dat ik erg dankbaar ben.

Het gaat al dagen door mijn hoofd. Ik ben dankbaar! En waarvoor dan? Dankbaar dat ik al die kilometers heb gereisd en geen ongelukken heb gehad, dankbaar voor alle geweldige mensen die ik onderweg heb mogen leren kennen, voor de man die me vandaag speciaal welkom kwam heten in Argentinië, de wereldwonderen die ik heb mogen zien, de prachtige natuur, de geweldige tours die ik heb gedaan, de nieuwe ervaringen, alle keren dat ik mocht lachen, de steden die ik heb gezien, de nachten vol met dansen, de heerlijke foute Zuid Amerikaanse muziek, het Spaans dat ik mocht leren, nieuw eten wat ik heb gegeten, de Amazones die ik heb gezien, mijn rug die mijn zware tas nog zonder klagen draagt en mijn longen waarmee het eindelijk weer beter gaat. Grote en kleine dingen. Ze zijn allemaal de smaakmakers van het leven, de dingen om om te lachen en om van te genieten. Groot of klein ze maken het verschil.

Ik heb de afgelopen maanden veel meegemaakt op veel verschillende gebieden in mijn leven, ik kan alleen maar zeggen dat ik uitkijk naar de twee maanden die ik nog heb. Nog twee maanden om van dit geweldige continent te genieten, om nachten lang te dansen maar vooral om door mijn vrijwillige inzet bij verschillende projecten een verschil in de wereld te maken.

Jo-Anke

Access: 
Public
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
722