Onderzoek
KWF Kankerbestrijding gelooft dat wetenschappelijk onderzoek cruciaal is in het bestrijden van kanker. De organisatie doet zelf geen onderzoek maar financiert bijna de helft van al het kankeronderzoek in Nederland. Om ervoor te zorgen dat het kwalitatief beste onderzoek wordt gesubsidieerd heeft KWF Kankerbestrijding een speciale raad met onderzoekers die alle aanvragen beoordelen.
Voorlichten en Patiëntenondersteuning
Behalve onderzoek is KWF Kankerbestrijding ook actief in preventie en patiëntenondersteuning. Dit doet ze door brochures uit te geven, campagnes te voeren en invloed op het Nederlandse beleid uit te oefenen. Daarnaast ondersteunt KWF Kankerbestrijding ook patiëntenorganisaties die op hun specifieke terrein voorlichting geven en belangen van patiënten behartigen.
Fondsenwerving
Om zowel het onderzoek en de voorlichting mogelijk te maken, werft KWF Kankerbestrijding fondsen in Nederland. KWF is een van de grootste fondsenwervende organisaties van Nederland. Fondsen worden geworven via de telefoon, per post en via de jaarlijkse collecte.
Missie / visie / doelen
KWF Kankerbestrijding streeft ernaar kanker zo snel mogelijk terug te dringen en onder controle te krijgen. De organisatie wil er zijn voor mensen die leven met kanker en de mensen die met hen samenleven.
Het doel is minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten. Elke vier jaar stelt KWF Kankerbestrijding een aantal speerpunten vast om dit te bereiken.
Duurzaam ondernemen
Bij het inkopen van producten let KWF Kankerbestrijding niet alleen op prijs en kwaliteit maar ook op duurzaamheid. Leveranciers worden gevraagd naar hun beleid op dit gebied. Al het drukwerk binnen de organisatie draagt het FSC-keurmerk en er wordt alleen gebruik gemaakt van duurzame energie.
In het spaar- en beleggingsbeleid van KWF Kankerbestrijding wordt er kritisch gekeken naar waar de instellingen in investeren. Zo doet KWF Kankerbestrijding geen zaken met organisaties die actief zijn in de productie en handel van tabaks(waren) omdat dit niet strookt met hun eigen missie. Daarnaast investeert KWF kankerbestrijding niet in organisaties waarmee wapenhandel en -productie wordt gefinancierd, mensenrechten worden geschonden of milieu wordt vervuild.
Talent ontwikkelen
Er zijn veel mogelijkheden om je te ontwikkelen bij KWF Kankerbestrijding. Er zijn opleidingsmogelijkheden als medewerker, maar ook mogelijkheden om stage te lopen en vrijwilligerswerk te doen.
Opleidingsmogelijkheden
Voor medewerkers van KWF kankerbestrijding is er een speciaal ‘leerhuis’ ontwikkeld. Het doel hiervan is om trainingen aan te bieden die aansluiten bij de vraag van medewerkers. Je kunt als medewerker dus zelf aangeven aan welke competenties je zou willen werken en vervolgens wordt er gekeken hoe je die zou kunnen ontwikkelen.
Stagemogelijkheden
Er is altijd vraag naar goede stagiaires bij KWF Kankerbestrijding. Er wordt over het algemeen een relevante opleiding gevraagd op HBO niveau. Stagiaires ontvangen een kleine vergoeding. Voorwaarde voor een stage is dat je niet rookt.
Vrijwilligersmogelijkheden
Er zijn ruim 100.000 vrijwilligers actief voor KWF Kankerbestrijding. De meeste vrijwilligers zijn actief bij plaatselijke afdelingen. Als vrijwilliger kun je je aansluiten bij een afdeling en activiteiten organiseren om geld in te zamelen voor KWF kankerbestrijding. Daarnaast beschikken deze afdelingen over de collectebussen voor de collecteweken en andere activiteiten. Via de website kom je erachter welke afdelingen er bij jou in de buurt zijn en hoe je je kunt aansluiten