Photo
Title: Kindersterfte!
Kindersterfte!

Kindersterfte!

Media of MaartjeLaat
Content categories
Check all content related to:
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Related content or attachment:
Kindersterfte!

Kindersterfte!

Image

5 september 2014 overleed mijn Oma, een week later het laatste afscheid van genomen! Hoe moeilijk het ook is, hoe oud ze ook was is het nooit leuk om van iemand afscheid te nemen in dit geval mijn Oma… Voor oudere mensen is het normaal dat ze overlijden, ze zijn oud, hebben veel kwaaltjes, hun lichaam is er vaak klaar voor of mentaal, voor sommigen wel beide.

Maar hoe zit dat met kinderen? Hier in Nederland overlijden kinderen niet zo heel erg snel, tenzij ze ernstig ziek zijn want door diarree of malaria gaan de kinderen hier niet dood, daar hebben wij een super goede zorg voor. Maar in Afrika is dat een van de grootste problemen, KINDERSTERFTE! Veel kinderen in Afrika sterven voor hun vijfde levensjaar aan ziektes zoals diarree, de mazelen of malaria die gemakkelijk voorkomen hadden kunnen worden. Ook sterven veel kinderen tijdens de zwangerschap of geboorte. Om deze ziektes te voorkomen zijn medicijnen, vaccinaties, goede hygiëne en voorlichting van erg belang. 

In 2012 is de kindersterfte onder kinderen jonger dan vijf jaar gedaald naar 6,6 miljoen kinderen. In 2011 overleden er nog 6,9 kinderen. Beduidend minder dan de 12,4 miljoen kinderen in 1990, maar nog steeds onaanvaardbaar veel. Het kindersterftecijfer daalde wereldwijd van 90 sterfgevallen per 1000 levendgeborenen in 1990 naar 48 per 1000 in 2011. In andere woorden, elke dag sterven er 17.000 kinderen minder, maar het is nog steeds een veel te groot aantal. 

Wij als Europeanen, als westerse mensen weten als geen ander hoe belangrijk het is om goed onderwijs te hebben, om een goede zorg te hebben en niet de beroerdste een baan met bijna altijd wel een goede inkomen. En zeker als de zorg in Afrika zelf hebt meegemaakt, verhalen hebt gehoord en gezien hebt van grote families die  het dubbel zo slecht hebben als jij waar meer van de helft van de kinderen niet naar school gaan!

 

Ik wil daarom graag aandacht vragen voor UNICEF en Save the Children. Zij zorgen voor gezondheidszorg, schoon water, sanitaire voorzieningen, vaccinaties en klamboes als bescherming tegen de malariamug en ze voorkomen dat hiv wordt overdragen van moeder op kind, kortom om een kind een beter en veilige toekomst te bieden.  

Via deze link vind je meer informatie over UNICEF: httpspublicpublicpublic://blog/3_4.jpgblog/images_2.jpegblog/unknown_3.jpegwww.unicef.nl/wat-doet-unicef/                                             

En via deze link vind je meer informatie over Save the Children: httppublicpublicpublic://blog/3_4.jpgblog/images_2.jpegblog/unknown_3.jpegwww.savethechildren.nl              

Via deze linken kun je zien wat de organisaties doen om kinderen een beter leven te bieden en kindersterfte uit te roeien. Naast het vele informatie kun je zelf ook iets doen, denk dan aan donatie, een originele actie op zetten of vrijwilliger worden bij een van deze organisaties.

More contributions of WorldSupporter author: MaartjeLaat
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
719
Check all content related to: