Tekening; kinderen van de wereld.

Education Category: Creative, Geography
Ages: 8-12

In deze les gaan kinderen creatief bezig met het tekenen van poppen, op deze manier kunnen zij zien dat er verschillende mensen op de wereld leven.

In deze les zijn er poppen nodig als voorbeeld. Hieronder een aantal voorbeelden van poppen die van tevoren gemaakt kunnen worden:
Zorg dat de poppen verschillende uiterlijke kenmerken hebben zoals verschillende haarkleuren, huidskleuren, jongens en meisjes. Geef ze een kenmerk dat past bij het land waar ze wonen. 
  • Een pop uit Nederland: draagt regen kleding, omdat het vaak regent en een beetje koud is.
  • Een pop uit Oeganda: In Oeganda is het erg warm dus draagt de pop een korte broek en een shirt.
  • Een pop uit Mexico: Omdat de zon fel schijnt in Mexico draagt de pop een grote hoed.
  • Een pop uit Rusland: Het is erg koud in Rusland dus draagt de pop warme dikke kleding, laarzen, een dikke jas en een bontmuts.
  • Een pop uit China: China is een heel groot land en de mensen eten met stokjes, daarom heeft de Chinese pop stokjes en een kommetje rijst. 
Introductie (15 minuten)
Er zijn ongeveer 5 poppen op een wereldkaart geplakt. Vertel iets over de pop en het leven in de verschillende landen. Leg uit dat de kinderen zelf ook zo'n pop gaan maken. 
Visualisatie: Gebruik de poppen op de kaart als voorbeeld, maar vertel ook dat de studenten niet een pop mogen namaken. Ze moeten allemaal verschillend zijn!
Implementatie: De studenten krijgen een A4 papier en tekenen een pop. Als ze daarmee klaar zijn kunnen ze hem uitknippen en op de wereldkaart plakken.
 
Uitvoeren (45 minuten)
De studenten worden tijdens het uitvoeren van de opdracht aangemoedigd door de docent. De docent loopt rond en geeft hulp een complimentjes waar dat van toepassing is. Als de opdracht voor een student te moeilijk is legt de docent het nog een keer individueel uit. Als een student problemen heeft vraagt hij de docent of een medestudent om hulp. 
 
Opruimen (15 minuten)
Alles wordt opgeruimd en terug gezet op de juiste plek. De studenten gaan weer op hun plek zitten en de docent begint het evaluatie proces. 
 
Evaluatie (15 minuten)
De studenten plakken hun tekening op de wereldkaart. Vervolgens wordt de kaart op het bord gehangen zodat alle kinderen het kunnen zien. De docent bespreekt de tekeningen en vertelt de studenten dat al die verschillende mensen op deze wereld leven. 
 
 
 

In deze les krijgen kinderen te zien dat er verschillende mensen op de wereld leven.

Requisites

  • Tekeningen van poppen uit verschillende landen
  • Een wereldkaart
  • Gekleurde potloden
  • Wit A4 papier
  • Scharen
Access: 
Public
Follow the author: Monique1
More contributions of WorldSupporter author: Monique1
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Check the related topics:
Activity abroad, study field of working area:
Statistics
1057