2016

 

Deze post komt van mijn blog: www.blog.worldmapping.nl/ploondepotter

Zoals in mijn vorige bericht al duidelijk (want die hebben jullie allemaal gelezen) is mijn gezin aardig goed bezig met duurzaamheid. We recyclen, scheiden afval en hebben bovendien zonnepanelen. Ook de auto laten we vaak staan.
Als iedereen dat nou is zo doen!!

De overheid kan natuurlijk op veel grotere schaal de boel aanpakken. Nu las ik op internet dat vanaf 2016 winkels geen gratis plastic zakjes meer mochten geven. Dat heeft staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur en Milieu besloten. De grote supermarkten (AH etc.) doen dat al jaren, maar bijvoorbeeld bij het shoppen wordt je dood gegooid met plastic tasjes. Dit vind ik super goed, want plastic tasjes zwerven altijd rond op straat en zijn een groot probleem voor het milieu. Het gratis weggeven van deze is dan eigenlijk ook helemaal niet goed.
Wat ik me wel afvraag, is hoe kledingwinkels dit oplossen? Kartonnen tasjes, alleen betaalde…? Of natuurlijk gewoon zelf een grote boodschappentas mee bij het winkelen!

Ik denk in ieder geval niet dat dit een onjuiste beslissing is geweest. Go, Wilma! Want iets moest gebeuren, dat was duidelijk!

X Ploon

Ps. link voor krantenartikel: http://www.trouw.nl/tr/nl/4492/Nederland/article/detail/3874299/2015/02/26/Gratis-plastic-tasjes-verboden-met-ingang-van-2016.dhtml

Je kunt ook gewoon “2016 plastic zakjes” googlen en dan krijg je verschillende krantenartikelen.

 

Access: 
Public
Follow the author: ploondepotter
More contributions of WorldSupporter author: ploondepotter:
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
1071