Deze zondag is alweer de een na laatste van mijn milleniumdoelen-challenge!

Vandaag staat de dag in het teken van milleniumdoel 7: in 2015 leven meer mensen in een duurzaam milieu. De vorige wereldsupportermaand stond in het teken van duurzaamheid, dus ik heb daar al het een en ander over gezegd, zie het bij mijn vorige blogs!

Mijn gezin en ik zijn sowieso al best wel duurzaam. We scheiden papier, plastic flessen en bierflesjes etc, glas, normaal plastic en gft. We hebben onze tv en upc-kastje (LET OP: deze verbruikt héél veel energie als je hem op stand-by laat staan) in een stekkerdoos met zo'n rode schakelaar en zetten deze pas aan als we tv gaan kijken (meestal 's avonds) doen we ook weer uit voor het slapen gaan. Onze grootste 'verantwoord en duurzaam' prestatie is dat we zonnepanelen op ons dak hebben. Het is duurzaam en wij besparen er geld mee! Daarnaast hebben we wel een auto, maar die gebruiken we niet zo vaak. Wel eens per week een klein stukje om grote weekboodschappen te vervoeren, en daarnaast voor vakanties en familiebezoeken. Mijn vader gaat met de trein naar zijn werk en mijn moeder fietst. Ik fiets eigenlijk sowieso alles. Ik heb een hekel aan het openbaar vervoer (de bus maar ook de tram en trein...) dus daar maak ik niet echt veel gebruik van. 

Omdat dus alles fiets, slijt er wel hier en daar is wat. M'n standaard was op een mysterieuze wijze er af gevallen, en ook mn zadel was helemaal kapot en zat los. Dus naar de fietsenmaker ermee. Ik ben toen terug gegaan met de bus... (oops... confession...) De volgende dag, gisteren, keek ik alvast wat het doel was voor vandaag. Nog een beetje schuldig voelend van de dag ervoor (ook al neem ik normaliter nooit de bus!!) mocht ik m'n fiets komen ophalen. Ik besloot er naartoe te lopen. Hardlopen om precies te zijn. Het viel heel erg mee, ik deed er minder dan 20 minuten over! 

tot morgen, bij de laatste dag!

Access: 
Public
Follow the author: ploondepotter
More contributions of WorldSupporter author: ploondepotter
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Statistics
604