Zoals beloofd schrijf ik vandaag nog even een kort stukje over mij presentatie over zwangerschap van vanmiddag! Voor het vak ANW (Algemene Natuur Wetenschappen) had ik dus een presentatie met twee andere klasgenootjes. 

We hadden ook een stukje over wat er allemaal mis kon gaan bij een zwangerschap als je niet goed oplet. Dit staat natuurlijk in verband met het milleniumdoel van dag 5. Een buitenbaarmoederlijke zwangerschap, bijvoorbeeld, kan echt heel erg gevaarlijk zijn als deze niet op tijd wordt ontdekt en verwijderd. Er kan dan een acute inwendige buikbloeding die fataal kan zijn voor de moeder. Iedereen kan op zich een buitenbaarmoederlijke zwangerschap krijgen, maar er zijn wel factoren die eventueel de kans er op kunnen verhogen. Bijvoorbeeld een ontsteking in de eileider, die je ooit heb gehad. Dat kan een gevolg zijn van bijvoorbeeld chlamydia. We kwamen erachter dat armoede sowieso in verband staat met moedersterfte. Ten eerste wordt er meestal minder vaak anticonceptie gebruikt, waardoor de kans dat je chlamydia krijgt en een ontsteking groter is. Dat vergroot weer de kans op zo'n buitenbaarmoederlijke zwangerschap, wat weer fataal kan zijn.

Daarnaast bevallen heel veel vrouwen zonder extra apparaten of zelfs hulp, waardoor er bij een infectie of een knelling niet kan worden ingegrepen. De meerdere milleniumdoelen staan dus met elkaar in verband!

De presentatie werd door de klas goed ontvangen en ging voor ons gevoel eigenlijk ook heel goed!

gr,  Ploon

Access: 
Public
Follow the author: ploondepotter
More contributions of WorldSupporter author: ploondepotter
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Statistics
703