Milleniumdoelen-challenge dag: 8 (en 7 die perongeluk verwijderde)

Goedeavond,

Ik ben nu alweer op de laatste dag van mijn challenge.

Echt super jammer, gister had ik een hele lange blog geschreven over milleniumdoel 7, was het perongeluk verwijderd.. Dus nu ga ik 2 milenium doelen en de acties die ik daarbij gedaan heb met jullie bespreken. 

Het eerste wat ik bespreek is milleniumdoel 7; Armoedebestrijding gaat hand in hand met milieubescherming. Luchtvervuiling, ontbossing en uitputting van landbouwgrond zijn directe bedreigingen voor de levensomstandigheden en gezondheid van mensen. Een duurzaam milieubeleid is daarom van levensbelang. Wij moeten samen beter omgaan met het milieu. Het voordeel dat ik perongeluk dag 7 verwijderde is dat ik nu wel meer acties heb gedaan. Zo heb ik gisteren en vandaag geen auto, trein, bus of ander gemotoriseerd vervoer gebruikt. Ik ga sowieso bijna nooit met gemotoriseerd vervoer. Ik doe ongeveer alles met de fiets. Maar wij hebben hier in Nederland het geluk dat dat hier ook echt kan en dat het ook nog eens veilig is. De film Walle-E is echt een van mijn lievelings films. Deze heb ik gister met wat vriendinnen gekeken, super leerzaam en ook nog eens heel leuk tegerlijkertijd. Gister heb ik ook nog eens vegatarisch en seizoensproducten uit de regio gegeten. Mijn moeder had namelijk quinoa met groenten van de groenteboer gemaakt. Super smaakzaam. 

De acties die ik gister gedaan heb zijn echt niet moelijk, meeste dingen doe ik uit mijn zelf al, of zit gewoon in mijn lifestyle. Zo eet ik heel vaak seizoensproducten uit de regio en ook best vaak vegatarisch. Fietsen doe ik elke dag. Dit kan iedereen, zeker in Nederland, heel makkelijk doen. Het zijn maar de kleine dingen die helpen, kies voortaan de fiets in plaats van de tram en koop je eten bewuster. Dit kan iedereen. 

Het achtste millenniumdoel gaat over de manier waarop de rijke landen ontwikkelingslanden kunnen helpen met het behalen van de millenniumdoelen. Bijvoorbeeld door meer ontwikkelingshulp te geven, schulden te verlichten en het wegnemen van handelsbarrières. Hierdoor krijgen de arme landen meer mogelijkheden hun producten te exporteren naar de rijke landen. Armere landen moeten ook de kans krijgen om hun export verder te ontwikkelen en te vergroten. Ik heb vandaag binnnen dit doel alleen maar fair trade producten proberen te eten. Gelukkig heb ik een moeder die zich er ook heel bewust van is en koop bijna altijd fair trade producten en biologische producten. Overtuig je ouders en probeer het ook. Weetje wat het is, wanneer je bewuster wordt van het eten wat je eet dan ga je ook meer genieten. Stel je eet kip, met de gedachte dat het misschien wel plof kip is, dan geniet je toch niet? Als je weet dat je goede producten gekocht hebt dan wordt je gelukkiger. 

Dit was alweer mijn laatste dag van de challenge ): ... Het spijt me nog heel erg dat ik perongeluk dag 7 verwijderd heb, maar ik hoop dat jullie dit ook oke vinden.

Ik hoop dat jullie wat geleerd hebben van mijn 8 dagen challenge en dat jullie wat hebben aan mijn tips.

Super veel groetjess,

Flo

 
Follow the author: flokie909
More contributions of WorldSupporter author: flokie909:
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
595