Organisaties in het buitenland: online mogelijkheden en inspiratie in coronatijden

Wereldwijd worden zowel individuen als organisaties geconfronteerd met de directe en indirecte gevolgen van het coronavirus. Hoewel er voor veel organisaties onzekere tijden aanbreken, is juist ook te zien hoe veerkrachtig, creatief en flexibel zij zijn. 

Op deze pagina worden online mogelijkheden via of bij organisaties in het buitenland ten tijde van corona uitgelicht. Daarnaast vind je hier inspiratie om jezelf te ontwikkelen in deze periode en online een steentje bij te dragen om anderen te helpen. 

  • Wat jij júist nu kunt doen
  • Korting en voordeel bij projecten in het buitenland
  • Online onderwijs en cursussen
  • Positiviteit in coronatijd
  • Online events
Supporting content on WorldSupporter
Goed voorbereid solliciteren op een baan in Afrika

Goed voorbereid solliciteren op een baan in Afrika

Image

Beginnen bij een nieuwe baan in het buitenland zit er voorlopig waarschijnlijk even niet in door de coronacrisis. Wel kun je deze tijd goed gebruiken om je voor te bereiden op een nieuwe stap in je carrière, zodat je straks goed voorbereid kunt solliciteren op jouw droombaan in het buitenland.

JobnetAfrica biedt verschillende services aan om jou te helpen bij het verbeteren van jouw CV en schrijven van een LinkedIn profiel. Daarnaast kan JobnetAfrica je adviseren hoe je een netwerk in Afrika opbouwt. De volgende services worden aangeboden:

  • CV Schrijfadvies (35 euro): 15 minuten persoonlijk advies over het verbeteren van je CV.
  • LinkedIn profiel schrijven (35 euro): 15 minuten persoonlijk advies om te zorgen dat recruiters juist jouw profiel vinden.
  • Combo (60 euro): 30 minuten persoonlijk advies voor zowel je CV als LinkedIn profiel.
  • Africa Career Advice (75 euro): 30 minuten persoonlijk advies bij het zoeken naar een baan in Afrika en het opbouwen van een bedrijfsnetwerk.

Ben je geïnteresseerd in  een van deze diensten? Neem dan contact op via contact@jobnetafrica.com

Steun Merazonia: adopteer een dier, doneer, of stuur materialen op

Steun Merazonia: adopteer een dier, doneer, of stuur materialen op

Het uitzetten en vrijlaten van wilde dieren gaat door, maar opvang- en rehabilitatiecentra zoals Merazonia hebben het zwaar door de wereldwijde coronacrisis. Dierencentra staan voor de uitdaging hoe zij de komende tijd kunnen overleven.

Merazonia is een opvang- en rehabilitatiecentrum voor Amazonedieren in de jungle van Ecuador. De meeste dieren die in het centrum worden opgevangen zijn slachtoffers van de illegale handel. Merazonia streeft er altijd naar om de dieren terug te zetten in de vrije natuur. Wanneer dit niet mogelijk is, krijgen ze een zo natuurlijk mogelijk leven in het centrum. Het goede werk dat Merazonia doet, is niet onopgemerkt gebleven; zo zijn zij al drie jaar op rij verkozen tot beste opvangcentrum van Zuid-Amerika door het blad GHP.

Het centrum ontvangt geen overheidshulp, en er worden voor het welzijn van de dieren geen toeristen toegelaten. Merazonia is voor het verzorgen van de dieren en het opzetten van rehabilitatieprojecten volledig afhankelijk van donaties en vrijwilligersbijdrages. Met de bijdrage voor het vrijwilligerswerk worden de basiskosten (voedsel voor dieren en medische zorg) gedekt.

Door de wereldwijde coronacrisis komen er momenteel geen vrijwilligers naar Merazonia. Hierdoor is het lastig voor Merazonia om de dagelijkse verzorging van de ruim honderd dieren (van brulapen en luiaarts tot rolstaartbeertjes en papegaaien) voort te zetten. Jij kunt, vanuit huis, Merazonia op verschillende manieren helpen:

  • Adopteer een dier: je kunt via de website kiezen welk dier je wilt adopteren met een bedrag naar keuze. Op deze manier draag je bij aan de verzorging van dieren in Merazonia. Daarnaast ontvang je regelmatig foto’s en updates over het welzijn van jouw geadopteerde dier, de ontwikkeling en interactie met andere dieren.
  • Word deel van de GIVE US 5!-community: met een maandelijkse donatie van 5 dollar per maand steun je Merazonia bij het opzetten van nieuwe projecten en het verzorgen en vrijlaten van dieren.
  • Stuur materialen op: Merazonia kan (medisch) gereedschap en medicijnen goed gebruiken. Wil je op deze manier bijdragen? Neem dan eerst even contact op met het centrum via: merazonia@mail.com
  • Doneer: je kunt een (eenmalige) donatie geven aan Merazonia via geef.nl. Donaties aan Merazonia worden voor 100% aan dierenwelzijn besteed.

Zie deze pagina voor meer informatie over hoe jij kunt helpen.

 

Verder lezen

  • In The Guardian is een interessant artikel gepubliceerd over de uitdagingen waar dierenopvang- en rehabilitatiecentra wereldwijd mee te maken krijgen door de uitbraak van het coronavirus. Lousia, de dierenarts van Merazonia, beschrijft onder andere wat de directe gevolgen zijn voor het centrum. Je kunt het volledige artikel hier lezen.
Online winkelen en tegelijkertijd een goed doel steunen

Online winkelen en tegelijkertijd een goed doel steunen

Thuisblijven heeft ook z’n voordelen; zo heb je veel tijd om online te shoppen en tegelijkertijd een goed doel te steunen! Als je producten aanschaft bij jouw favoriete webwinkel (bijvoorbeeld bol.com, thuisbezorgd.nl of Coolblue) doe dit dan via SponsorKliks. Zo lever je automatisch een financiële bijdrage aan een stichting of vereniging naar keuze, zonder dat jij hier extra voor betaalt.

Steun op deze manier bijvoorbeeld Work with Nature. Deze stichting zet zich in voor het behoud van het regenwoud en houdt zich daarnaast bezig met herbebossing, onderzoek en educatie in Costa Rica. Help mee om het bos mooi te houden voor als we weer naar buiten kunnen!

 

Dutchies Travel: Passie voor reizen blijft bestaan

Dutchies Travel: Passie voor reizen blijft bestaan

Hoewel de reiswereld momenteel op z’n gat ligt, zijn ze bij Dutchies Travel nog steeds hard aan het werk om alle Nederlanders die een tour, activiteit of reis via de organisatie hebben geboekt van informatie te voorzien. Dutchies Travel is een online reisbureau, gevestigd in Australië, dat Nederlanders helpt bij hun reis naar Australië, Nieuw Zeeland en/of Fiji. 

In de afgelopen maanden kreeg Dutchies Travel te maken met de gevolgen van de bosbranden en overstromingen in Australië, en nu zijn de grenzen van Australië en Nieuw Zeeland gesloten vanwege het coronavirus. Deze gebeurtenissen zijn van grote invloed op de inkomsten en het voortbestaan van Dutchies Travel. Om ervoor te zorgen dat Dutchies Travel nog steeds de mooiste tours, activiteiten en reizen kan aanbieden wanneer er weer gereisd mag worden, zetten alle medewerkers zich sinds 17 maart 2020 geheel vrijwillig in voor de organisatie.

Heb jij een passie voor reizen en wil je graag een steentje bijdragen? Neem dan contact op met Dutchies Travel om jouw ideeën te delen (via: www.facebook.com/lisannaweston). Wil je op een andere manier bijdragen? Het is ook mogelijk om Dutchies Travel te steunen via de crowdfunding die zij hebben opgestart. Lees hier meer over op de website waar je ook direct kunt doneren!

Spanish at Locations: online Spaanse taalcursus

Spanish at Locations: online Spaanse taalcursus

Heb jij altijd al Spaans willen leren of had je plannen om binnenkort een cursus Spaans te volgen in het buitenland? Via Spanish at Locations kun je nu online privélessen of groepslessen volgen!

Alle docenten bij Spanish at Locations zijn native speakers en hebben minstens 10 jaar ervaring met het lesgeven in Spaans. Wanneer je aan de cursus begint, ontvang je een WhatsApp-nummer waarop je 10 uur per dag een docent kunt bereiken voor het beantwoorden van jouw vragen over de online cursus Spaans.

Lees meer over de Spaanse lessen op de website van Spanish at Locations en meld je direct aan.

 

 

TEFL in Spain: Online Blended TESOL course

TEFL in Spain: Online Blended TESOL course

Door de coronacrisis breng je waarschijnlijk meer tijd thuis door dan je bent gewend. Deze ‘extra’ tijd biedt ook weer nieuwe mogelijkheden. Zo kun je jouw uren bijvoorbeeld benutten om een nieuwe skill te leren of om een carrière switch te maken.

Ben jij klaar voor een nieuwe carrière? Volg dan een Online Blended TESOL course via TEFL in Spain. Deze cursus leid je op om Engelse les te geven in het buitenland. Het is een flexibele cursus die je grotendeels online volgt, en daarom ideaal om nu mee te starten!

Een onderdeel van de cursus is het opdoen van praktijkervaring bij het trainingscentrum van TEFL in Spain in Malaga. Als je het online gedeelte hebt afgerond, is dit een leuke week waar je naar uit kunt kijken als het weer mogelijk is om te reizen. Na het afronden van de cursus ontvang je een geaccrediteerd en internationaal certificaat in TESOL.

Zie de website van TEFL in Spain voor de startdata en meld je direct aan

JoHo: online TEFL level 5 cursus

JoHo: online TEFL level 5 cursus

Volg een online TEFL level 5 cursus waarmee je niet alleen Engelse les kunt geven in het buitenland, maar ook online! Deze cursus is dan ook ideaal om te volgen in coronatijden; na afronding van de cursus kun je vanuit huis aan de slag gaan als docent Engels. Met TEFL level 5 certificaat kom je in aanmerking voor goed betaalde lesgeefbanen wereldwijd.

Boek de TEFL level 5 cursus nu extra voordelig via JoHo!

FloJa Malawi steunt lokale gemeenschap in tijden van corona

FloJa Malawi steunt lokale gemeenschap in tijden van corona

Officieel is er in Malawi slechts een aantal coronagevallen bekend. Sinds 23 maart 2020 zijn alle scholen officieel gesloten in het land. Om deze reden heeft ook FloJa besloten haar kleuterschool te sluiten. FloJa biedt onderwijs, gezondheidszorg en voeding aan kwetsbare kinderen in Ngara, een dorp in het noorden van Malawi.

FloJa probeert de lokale gemeenschap zoveel mogelijk te steunen in deze moeilijke tijd. Zo is FloJa bezig met het verspreiden van informatie in het dorp, hebben ze zeep dispensers geplaatst op de plaatst waar dagelijks door 250 gezinnen water wordt gehaald en gaan ze speelgoed uitlenen aan kinderen. 

De communicatiemiddelen in Malawi zijn over het algemeen beperkt en veel mensen hebben daarom geen beeld van wat er momenteel in de wereld gebeurd. Om deze reden heeft FloJa plannen om langs dorpen te gaan om informatie te verspreiden over het coronavirus en de gevolgen.

Ondanks het coronavirus blijft FloJa doen wat zij kan om onderwijs en gezondheidszorg te bieden aan kinderen en volwassenen in Malawi. Op de website kun je het laatste nieuws volgen over de projecten. 

Webinar: stage, tussenjaar of vrijwilligerswerk in Afrika

Webinar: stage, tussenjaar of vrijwilligerswerk in Afrika

Bereid je alvast voor op een verblijf in het buitenland voor stage, tussenjaar of vrijwilligerswerk als het weer mogelijk is om te reizen!

Tijdens deze informatieavond van Doingoood kun je wegdromen bij de diverse mogelijkheden in Kenia, Malawi en Oeganda. Je krijgt informatie over praktische zaken en oud-vrijwilligers en stagiars delen hun ervaringen met jou.

 

Wanneer: woensdag 15 april 2020 - 20.15 uur

Waar: gratis aanmelden kan via de volgende link: https://doingoood.webinargeek.com/klaar-voor-de-buitenlandervaring-van-je-leven-11

Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
1559