Oudtopia maar dan echt!

Sint Jacob, een prachtig (van oorsprong katholiek) verzorgingstehuis aan de Plantage Middenlaan in Amsterdam gaat helaas door de bezuinigingen dicht. 
Dit is verschrikkelijk nieuws, vooral voor alle medewerkers en bewoners die er al jaren werken en wonen.
Ondanks dit slechte nieuws, is hieruit wel een prachtig project gerold namelijk om in de leegstaande vleugel studenten te plaatsen die een paar uur per maand samen met de oudere medebewoners activiteiten gaan ondernemen.
Ik ben direct enthousiast en schrijf mij voor dit project in, een lange motivatie en strenge selectie aan de poort en ik krijg het goede nieuws dat ik er als één van de eerste in mag.
Eind van de zomer trek ik erin, nadat ik het dikke contract met gedragsregels heb ondertekend.
Er is vanuit de media veel aandacht gekomen, omdat dit project wilt laten zien dat jong en oud elkaar kunnen helpen en zo eenzaamheid onder de ouderen minder kan worden door dit soort projecten op te zetten..prachtig doel! 
Afgelopen week was de nationale rolstoelenrace in het olympisch stadion, waar ook studenten voor nodig waren om de ouderen te begeleiden...wie wilt daar nou niet bij helpen?!
 

Content categories
Check all content related to:
More contributions of WorldSupporter author: regenboog92
Comments, Compliments & Kudos

Wat een goed initiatief! Ik

Wat een goed initiatief! Ik las er inderdaad over in de krant. Ben erg benieuwd naar jouw ervaringen op je nieuwe woonplek!

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
1032 1