8-dagen challenge, dag 5

Hoi allemaal!
Vandaag zijn we alweer bij het vijfde millenniumdoel. Namelijk: in 2015 overlijden minder vrouwen door zwangerschap.
Elke dag sterven er wereldwijd bijna 1.000 vrouwen tijdens de bevalling of als gevolg van een complicatie tijdens de zwangerschap. Als de gezondheidszorg is ingestort, wordt die kans nóg groter. Met goede medische zorg vóór, tijdens en nà de bevalling kunnen onnodige doden voorkomen worden.Ook armoede, voedseltekorten en lange werkdagen zijn in het bijzonder gevaarlijk voor zwangere vrouwen, die extra vatbaar zijn voor ziekten. Verder kunnen een gebrek aan kennis over geboorteregeling voor problemen zorgen. In bijvoorbeeld de Democratische Republiek Congo of Zuid-Sudan krijgen vrouwen vaak snel achter elkaar veel kinderen, wat niet bevorderlijk is voor de gezondheid van de moeder.
Er is hier vaak een groot tekort aan medische zorg, en omdat er in derde wereld landen dagelijks nog heel veel baby's worden geboren,door bijvoorbeeld tekort aan voorbehoedsmiddelen, of door het geloof, of omdat mensen juist veel kinderen willen zodat zij mee kunnen helpen in huis, lukt het nooit om voor elke moeder zorg aan te bieden. In Nederland is dit heel anders geregeld! Hier is de kans op sterfte tijdens zwangerschap dan ook veel kleiner.
Voor het voorkomen van nog meer doden tijdens de zwangerschap zouden we kunnen concluderen dat er dus eerst gezorgd moet worden voor een goede basis die de kans in ieder geval zal verkleinen: Veligheid, geen armoede, hygiene etc.

Tot morgen!

Follow the author: Wiekemientje
More contributions of WorldSupporter author: Wiekemientje:
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
1083