Leiden Law Practices (LLP): Samenvattingen, uittreksels, aantekeningen en oefenvragen - UL

 

In deze bundel worden o.a. samenvattingen, oefententamens en collegeaantekeningen gedeeld voor het vak Leiden Law Practices voor de opleiding Rechtsgeleerdheid, jaar 1 aan de Universiteit Leiden.

Voor een compleet overzicht van de door JoHo aangeboden samenvattingen & studiehulp en de beschikbare geprinte samenvattingen voor dit vak ga je naar  Rechten Leiden: Bachelor en Master UL - Samenvattingen en studiehulp

Bundle items:
Samenvattingen en studiehulp voor Rechten Bachelor 1 aan de Universiteit Leiden
Image
Crossroads: activities
Follow the author: Law Supporter
Content categories
This content is used in bundle:

Leiden Law Practices - Juridische Taaltoetsen - UL

Juridische taaltoets - Rechten - UL - Taaltoets september 2018

Juridische taaltoets - Rechten - UL - Taaltoets september 2018


Vragen Spelling

Vraag 1

Chip ’n Dale B.V. exploiteert een coffeeshop in Den Bosch. In maart 2017 heeft de politie een inval gedaan in de woning van een personeelslid van Chip ’n Dale, waarbij een grote hoeveelheid softdrugs en voorgedraaide joints zijn aangetroffen. De burgemeester van Den Bosch heeft Chip 'n Dale bericht dat hij de verkoop van softdrugs niet langer ____1____, omdat er een strafrechtelijk onderzoek inzake verdovende middelen loopt tegen het bedrijf.

Welk woord is correct op de open plaats?

  1. Gedoogd

  2. Gedoogt

Noodweer

Noodweer heeft volgens het Nederlands recht een dubbele grondslag: zelfverdediging en handhaving van de rechtsorde. Het aloude recht op zelfverdediging wordt gekoppeld aan de menselijke drang tot zelfbehoud. Al in 1651 ____2____ filosoof en wetenschapper Thomas Hobbes: “[…] de vrijheid die iedereen heeft om zijn eigen macht, zoals hij dat zelf wil, te gebruiken tot behoud van zijn eigen […] leven; en dientengevolge, om alles te doen wat hij naar eigen oordeel en rede als het meest geschikte middel daartoe ____3____”.

Vraag 2

Welk woord is correct op de eerste open plaats in de tekst ‘Noodweer’?

  1. Erkend

  2. Erkent

Vraag 3

Welk woord is correct op de tweede open plaats in de tekst ‘Noodweer’?

  1. Beschouwd

  2. Beschouwt

 

Vraag 4

Internationaal collectief geweld vormt een complex probleem met vele invalshoeken. Het is interessant na te gaan op welke wijze de criminologie een rol speelt bij internationale tribunalen en hoe de vicieuze cirkel van geweld, een staakt-het-vuren of verzoening tot het opnieuw oplaaien van geweld kan worden ____4____.

Welk woord is correct op de open plaats?

  1. Doorbroken

  2. Doorgebroken

Vraag 5

Volgens de wet moeten rechters de informatie over hun nevenfuncties minstens één keer per jaar bijwerken. Het actualiseren van het register nevenfuncties ____5____ elk jaar.

 

Welk woord is correct op de open plaats?

  1. Gebeurd

  2. Gebeurt

Vraag 6

Een rechter kan op eigen verzoek of wegens het bereiken van de leeftijd van 70 jaar bij koninklijk besluit worden ontslagen. Op de site www.werkenbijderechtspraak.nl is vermeld: “Als rechter ____6____ je bij koninklijk besluit voor het leven benoemd.”

Welk woord is correct op de open plaats?

  1. Word

  2. Wordt

Vraag 7

Van de rechter wordt steeds meer gevraagd, niet alleen dat hij rechtspreekt, maar ook dat hij een rol als mediator ____7____.

Welk woord is correct op de open plaats?

  1. Vervuld

  2. Vervult

Vraag 8

In een reactie op een rapport van het Europese Comité

.....read more
Access: 
Public
Juridische taaltoets - Rechten - UL - Taaltoets september 2017

Juridische taaltoets - Rechten - UL - Taaltoets september 2017


Vragen Spelling

Controleer de spelling van het (de) op de open plaats in te vullen woord(en) en kies telkens het correcte antwoord. Let op: het gaat om allerlei vormen van werkwoordspelling. Niet alleen d/t-kwesties zijn van belang. Het kan ook gaan om bijvoorbeeld de spelling van samengestelde werkwoorden of de spelling van voltooid deelwoorden of deelwoorden in de vorm van bijvoeglijke naamwoorden of bijwoorden. Ook bijzondere tekens als trema’s kunnen een rol spelen. Indien u meent dat meer antwoorden bij een vraag correct zijn, kies dan de beste optie. Er wordt per vraag slechts één antwoord goed gerekend.

Vraag 1

In een veiligheidscultuur dienen risico’s zoveel mogelijk te worden uitgebannen en wordt het strafrecht als een voor de hand liggend instrument ____1____ om dit te realiseren.

Welk woord is correct op de open plaats?

  1. beschouwd

  2. beschouwt

Vraag 2

De vonk van de Arabische Lente die in 2011 ook naar Syrië oversloeg, gaf korte tijd hoop op de overgang naar een democratische rechtsstaat, maar veranderde al spoedig in een nachtmerrie die nu reeds enkele jaren ____2____.

Welk woord is correct op de open plaats?

  1. voortduurd

  2. voortduurt

Vraag 3

De Nederlandse ervaring met van overheidswege aangemoedigde zelfcensuur gaat terug tot 1987. In dat jaar vroeg de toenmalige minister van Buitenlandse Zaken, Hans van den Broek, aan presentator Paul Witteman of hij de beelden waarin de Iraanse leider ayatollah Khomeini werd ____3____niet wilde uitzenden.

Welk woord is correct op de open plaats?

  1. geparodiëerd

  2. geparodieerd

Vraag 4

Een voormalig advocaat krijgt een jaar gevangenisstraf voor heling en witwassen van crimineel vermogen. Dat werd vandaag ____4____door de rechtbank Amsterdam.

Welk woord is correct op de open plaats?

  1. bepaald

  2. bepaalt

Vraag 5

Een man had in zijn aanhangwagen kaphout verzameld dat aan de kant van de weg lag. Hoewel hij alles had teruggelegd, kreeg hij een boete opgelegd door het Openbaar Ministerie voor poging tot diefstal. In twee instanties werd geoordeeld dat de man de boete moest betalen. De Hoge Raad casseerde het arrest van het hof. De Hoge Raad ___5___ het van belang dat de advocaat-generaal verklaarde dat het Openbaar Ministerie de zaak op een andere manier had moeten afdoen.

Welk woord is correct op de open plaats?

  1. achte

  2. achtte

Vraag 6

In de plantoelichting van een plattelandswoning waarin bedrijfsactiviteiten moeten plaatsvinden, ___6___ de conclusie dat de toegestane functies geen gevolgen hebben

.....read more
Access: 
Public
Juridische taaltoets - Rechten - UL - Taaltoets september 2015

Juridische taaltoets - Rechten - UL - Taaltoets september 2015


Vragen Spelling

Controleer de spelling van de schuingedrukte woorden en kies telkens het correcte antwoord. Indien u meent dat meer dan één antwoord bij een vraag correct is, kies dan de optie die het beste is. Er wordt per vraag slechts één antwoord goed gerekend.

Vraag 1

Van alle personen die in 2012 berecht werden was 88% man, 11% vrouw en 1% een andere entiteit (bijvoorbeeld een rechtspersoon). Vergeleken met 2005 is er weinig verschil.

De spelling van berecht is

  1. correct

  2. niet correct

Vraag 2

De rechtbank Flevoland oordeelde in juli 2014 dat vier mannen hun illegale winsten uit de drugshandel moeten afstaan aan de Staat. Voor de berekening van illegale winsten gaat de rechtbank uit van de bewezen verklaarde feiten die blijken uit de eerdere veroordelende vonnissen en berekent per feit wat de opbrengst zou moeten zijn.

De spelling van berekent is

  1. correct

  2. niet correct

Vraag 3

In het strafproces is er een centrale rol weggelegd voor de verdachte. Die verdachte kan een natuurlijk persoon zijn, maar ook een rechtspersoon. De rechtspersoon moet wel worden vertegenwoordigt door een natuurlijk persoon.

De spelling van vertegenwoordigt is

  1. correct

  2. niet correct

Vraag 4

Rechtsvergelijking leert ons dat de wet in verschillende rechtssystemen een geheel andere rol vervult en dat de rechter in het ene rechtsstelsel geacht wordt een prominente rol te spelen, terwijl zijn werkzaamheden in het andere sterk gewantrouwd worden.

De spelling van vervult is

  1. correct

  2. niet correct

Vraag 5

Voor de meeste soevereine staten staat niet ter discussie of een bepaald territoir tot hun grondgebied behoort. In een aantal gevallen is dit echter betwist en kunnen twee of meer staten aanspraak maken op hetzelfde grondgebied.

De spelling van behoort is

  1. correct

  2. niet correct

Vraag 6

De rechtbank Rotterdam heeft begin vorig jaar uitspraak gedaan in een zaak rond een moord. Hoewel de verdachte aangaf onder zware druk te hebben gestaan, kon en behoorde zij anders te handelen dan zij heeft gedaan. Door haar acties, heeft ze een gezin van de vader en man berooft.

De spelling van berooft is

  1. correct

  2. niet correct

Vraag 7

De Duitse politie heeft na een landelijke fietslichtcontrole in november 2012 meer fietsers bekeurd dan vorig jaar het geval was. 89.000 mensen gingen op de bon, tegen 81.000 vorig jaar bij een soortgelijke controle.

De spelling van bekeurd is

.....read more
Access: 
Public
Juridische taaltoets - Rechten - UL - Taaltoets januari 2014

Juridische taaltoets - Rechten - UL - Taaltoets januari 2014


Vragen Werkwoordspelling/grammatica

Controleer de spelling van de schuingedrukte woorden en kies telkens het correcte antwoord. Er wordt per vraag slechts één antwoord goed gerekend. Indien u meent dat beide antwoorden bij een vraag correct zijn, kies dan de optie die u het beste vindt.

Vraag 1

Een groep bekende advocaten heeft collega's opgeroepen maandag niet aan het werk te gaan als protest tegen bezuinigingsmaatregelen van de staatssecretaris. Advocaat Van Swieten is er nog niet zeker van of hij gaat deelnemen: “Ik snap de zorgen, maar ik ben ook wel wat verrast door de oproep. De belangen van de cliënt moeten natuurlijk niet worden geschaad.”

De spelling van verrast is

  1. correct

  2. niet correct

Vraag 2

Advocaat Lewi stelt dat hij 90 procent van de informatie bezit die hij nodig denkt te hebben voor de bodemprocedure. Hij wenst hier over enkele maanden mee te starten. “Als deze rechter een conclusie van het psychiatrische rapport voldoende vindt, dan hoop ik dat de nieuwe rechter tijdens de bodemprocedure het daarmee eens is.”

De spelling van vindt is

  1. correct

  2. niet correct

Vraag 3

De opleiding tot metaalbewerker aan de vakschool in Zutphen verdwijnt. Met ingang van het komende schooljaar kunnen leerlingen deze opleiding vervolgen op het Jan Maartens College in Haren, het opleidingsinstituut waartoe de vakschool behoord.

De spelling van behoord is

  1. correct

  2. niet correct

Vraag 4

De drugsmaffia mag dan wel uit de krottenwijken in het centrum van Rio zijn verdwenen, in de verre buitenwijken ziet de wereld er grimmiger uit. Het verkooppunt verderop is bemant met jonge jongens die duidelijk van hun eigen koopwaar hebben gesnoept.

De spelling van bemant is

  1. correct

  2. niet correct

Vraag 5

De broers Hans (15) en Erik (13) Vechter zijn dinsdagmiddag aan hun internationale bootreis begonnen. Ver kwamen ze echter niet: binnen twee uur strandden ze al omdat hun weg werd versperd door een defecte brug bij Vlissingen.

De spelling van versperd is

  1. correct

  2. niet correct

Vraag 6

Omdat het niet goed gaat met de cd-verkoop, moeten artiesten het van hun concerten hebben. Buma wil duidelijk krijgen hoe de managementbureaus hun gegevens over rechten aanleveren. “Bij Froger verloopt dat prima, maar ik kan u verzekeren dat dat bij veel andere Nederlandse artiesten niet gebeurd.”

De spelling van gebeurd is

  1. correct

  2. niet correct

Vraag 7

Om op de kleintjes te letten, wilde de restauratiecommissie genoegen nemen met een likje goudverf op de torenhaan.

.....read more
Access: 
Public
Juridische taaltoets - Rechten - UL - Taaltoets oktober 2012

Juridische taaltoets - Rechten - UL - Taaltoets oktober 2012


Vragen Werkwoordspelling/grammatica

Controleer de spelling van de onderstreepte woorden en kies telkens het correcte antwoord. Er is slechts één antwoord correct.

Vraag 1

De Britse soldaat George heeft zich aan het einde van de Tweede Wereldoorlog Auschwitz laten binnensmokkelen omdat hij met eigen ogen wilde zien wat de nazi’s uitrichtten.

De spelling van uitrichtten is

  1. correct

  2. niet correct

Vraag 2

In tientallen brieven aan een Spaans tv-programma heeft de wegens moord tot 25 jaar cel veroordeelde Marcelo Mani zich beklaagd over zijn lot.

De spelling van beklaagd is

  1. correct

  2. niet correct

Vraag 3

Ondernemers doen vaak een beroep op hun boekhouder om een financieel plan op te stellen. Dat bevrijdt hen echter niet van hun eigen aansprakelijkheid.

De spelling van bevrijdt is

  1. correct

  2. niet correct

Vraag 4

De 70 jaar oude technicien Simon van S. had, uit vrees dat hij zou worden vermoord, een enorm pakket documenten bij elkaar gezocht dat aan vier mensen moest worden gegeven als hij zou sterven.

De spelling van vermoord is

  1. correct

  2. niet correct

Vraag 5

De jolige trainer Dick Advocaat zei over de financiële problemen bij de Glasgow Rangers: “Ik weet niet precies wat er aan de hand is, omdat ik er al zo lang weg ben, maar het is echt triest wat er nu gebeurd.”

De spelling van gebeurd is

  1. correct

  2. niet correct

Vraag 6

Met websites als Facebook is het makkelijk om op grote schaal te achterhalen hoe informatie zich over sociale netwerken verspreidt.

De spelling van verspreidt is

  1. correct

  2. niet correct

Vraag 7

De eerste van de verdachten, topmanN. van P., leest een uitgebreide uiteenzetting voor waarin hij de punten uit zijn verdediging nog eens herhaalt

De spelling van herhaalt is

  1. correct

  2. niet correct

Vraag 8

Jan twijfelde ooit tussen de bosbouw en een studie rechten, maar volgde de wijze woorden van zijn moeder op: “Je kunt met rechten wel het bos in, maar andersom niet.” Toen hij stage ging lopen bij het grootste kantoor van de provincie, werd hij meteen ingelijfd.

De spelling van ingelijfd is

  1. correct

  2. niet correct

Vraag 9

Ersin I. werd veroordeeld tot een schadevergoeding van 20.000 euro. Daarbij vermelde het hof wel dat de vaststelling van het smartengeld lastig is.

De spelling van vermelde is

  1. correct

  2. niet correct

Vraag 10

François Boulin werd donderdag door een sluipschutter

.....read more
Access: 
Public
Juridische taaltoets - Rechten - UL - Taaltoets november 2011

Juridische taaltoets - Rechten - UL - Taaltoets november 2011


Vragen werkwoordspelling en grammatica

Controleer de spelling van de onderstreepte woorden en kies telkens het correcte antwoord. Er is slechts één antwoord correct.

Vraag 1

Taxateur A. S. is tevreden over de financiële compensatie voor de onteigening, hoewel hij eveneens stelt dat agrariërs er niet beter op worden. “Je word weliswaar schadeloos gesteld, maar het heeft ook een hoop trammelant tot gevolg.”

De spelling van word is

  1. Correct

  2. Niet correct

Vraag 2

De officier van justitie heeft zich bij de afweging over verlenging van de hechtenis gebaseert op de verdenking 'poging tot zware mishandeling'.

De spelling van gebaseert is

  1. Correct

  2. Niet correct

Vraag 3

Sinds december wonen er drie krakers in het voormalige bedrijfspand aan de Hoofdweg. Eigenaar LeakyServices heeft gemeld dat hij de krakers gedoogd zolang zij niet zorgen voor overlast.

De spelling van gedoogd is

  1. Correct

  2. Niet correct

Vraag 4

Door het verblijf in een psychiatrische inrichting word je leven en dat van je gezin ingrijpend veranderd.

De spelling van word is

  1. Correct

  2. Niet correct

Vraag 5

"Ik heb niets tegen die mensen en ook niet tegen het stadsbestuur, maar ik wil dat gerechtigheid geschiedt”, aldus de verdachte tijdens de zitting.

De spelling van geschiedt is

  1. Correct

  2. Niet correct

Vraag 6

We zijn op de Universiteit van Tilburg. Daar bekleedt Janneke de Vries (43) aan de faculteit psychologie en neurowetenschap de in 2003 door haar opgezette leerstoel forensische psychologie.

De spelling van bekleedt is

  1. Correct

  2. Niet correct

Vraag 7

Nadat Hannah V. haar relatie met Sjors S. had verbroken, wendde die zich tot misdaadverslaggever Peter R. de Vries om in diens programma te zeggen dat Hannah V. het brein achter de moord was.

De spelling van wendde is

  1. Correct

  2. Niet correct

Vraag 8

Al dertien maanden in voorarrest, de geboorte van zijn zoon gemist en nu ook nog een advocaat die zijn rechtszaak vertraagd. Fraudeverdachte A. W. heeft het niet makkelijk.

De spelling van vertraagd is

  1. Correct

  2. Niet correct

Vraag 9

Een interessante vraag die in dit boek helaas niet wordt beantwoord, is hoe we het strafrecht moeten definiëren.

De spelling van beantwoord is

  1. Correct

  2. Niet correct

Vraag 10

Ter rechtvaardiging van de tegen de centralistische politiek van Philips II gerichte opstand werd er in de 16e eeuw een verzetsleer ontwikkelt als tegenhanger van de

.....read more
Access: 
Public
Leiden Law Practices (LLP): Samenvattingen, uittreksels, aantekeningen en oefenvragen - UL

Leiden Law Practices (LLP): Samenvattingen, uittreksels, aantekeningen en oefenvragen - UL

Image

In deze bundel worden o.a. samenvattingen, oefententamens en collegeaantekeningen gedeeld voor het vak Leiden Law Practices voor de opleiding Rechtsgeleerdheid, jaar 1 aan de Universiteit Leiden.

Voor een compleet overzicht van de door JoHo aangeboden samenvattingen & studiehulp en de beschikbare geprinte samenvattingen voor dit vak ga je naar  Rechten Leiden: Bachelor en Master UL - Samenvattingen en studiehulp

Samenvattingen en studiehulp voor Rechten Bachelor 1 aan de Universiteit Leiden

Inleiding Recht: Samenvattingen, uittreksels, aantekeningen en oefenvragen - UL

Inleiding Recht: Samenvattingen, uittreksels, aantekeningen en oefenvragen - UL

Image

In deze bundel worden o.a. samenvattingen, oefententamens en collegeaantekeningen gedeeld voor het vak Inleiding Recht voor de opleiding Rechtsgeleerdheid Jaar 1 aan de Universiteit Leiden.
Voor een compleet overzicht van de op JoHo WorldSupporter aangeboden samenvattingen & studiehulp en de beschikbare artikel- en arrestsamenvattingen maak je gebruik van de zoekfunctie

Beginselen van de democratische rechtsstaat: Samenvattingen, uittreksels, aantekeningen en oefenvragen - UL
Leiden Law Practices (LLP): Samenvattingen, uittreksels, aantekeningen en oefenvragen - UL

Leiden Law Practices (LLP): Samenvattingen, uittreksels, aantekeningen en oefenvragen - UL

Image

In deze bundel worden o.a. samenvattingen, oefententamens en collegeaantekeningen gedeeld voor het vak Leiden Law Practices voor de opleiding Rechtsgeleerdheid, jaar 1 aan de Universiteit Leiden.

Voor een compleet overzicht van de door JoHo aangeboden samenvattingen & studiehulp en de beschikbare geprinte samenvattingen voor dit vak ga je naar  Rechten Leiden: Bachelor en Master UL - Samenvattingen en studiehulp

Inleiding Internationaal Publiekrecht: Samenvattingen, uittreksels, aantekeningen en oefenvragen - UL

Inleiding Internationaal Publiekrecht: Samenvattingen, uittreksels, aantekeningen en oefenvragen - UL

In deze bundel worden o.a. samenvattingen, oefententamens en collegeaantekeningen gedeeld voor het vak Inleiding Internationaal Publiekrecht voor de opleiding Rechten, jaar 1, aan de Universiteit Leiden.

Voor een compleet overzicht van de door JoHo aangeboden samenvattingen & studiehulp en de beschikbare geprinte samenvattingen voor Europees Recht ga je naar Rechten Leiden: Bachelor en Master UL - Samenvattingen en studiehulp

Inleiding Strafrecht: Samenvattingen, uittreksels, aantekeningen en oefenvragen - UL

Inleiding Strafrecht: Samenvattingen, uittreksels, aantekeningen en oefenvragen - UL

In deze bundel worden o.a. samenvattingen, oefententamens en collegeaantekeningen gedeeld voor het vak Inleiding Strafrecht voor de opleiding Rechten, jaar 1, aan de Unversiteit Leiden.

Voor een compleet overzicht van de op JoHo WorldSupporter aangeboden samenvattingen & studiehulp en de beschikbare artikel- en arrestsamenvattingen maak je gebruik van de zoekfunctie

Inleiding Bestuursrecht: Samenvattingen, uittreksels, aantekeningen en oefenvragen - UL

Inleiding Bestuursrecht: Samenvattingen, uittreksels, aantekeningen en oefenvragen - UL

  • In deze bundel worden o.a. samenvattingen, oefententamens en collegeaantekeningen gedeeld voor het vak Inleiding Bestuursrecht voor de opleiding Rechtsgeleerdheid Jaar 1 aan de Universiteit Leiden.
  • Voor een compleet overzicht van de door JoHo aangeboden samenvattingen & studiehulp en de beschikbare geprinte samenvattingen voor dit vak ga je naar Rechten Leiden: Bachelor en Master UL - Samenvattingen en studiehulp
Grondslagen van het Recht: Samenvattingen, uittreksels, aantekeningen en oefenvragen - UL

Grondslagen van het Recht: Samenvattingen, uittreksels, aantekeningen en oefenvragen - UL

In deze bundel worden o.a. samenvattingen, oefententamens en collegeaantekeningen gedeeld voor het vak Grondslagen van het Recht voor de opleiding Rechtsgeleerdheid Jaar 1 aan de Universiteit Leiden.
Voor een compleet overzicht van de door JoHo aangeboden samenvattingen & studiehulp en de beschikbare geprinte samenvattingen voor dit vak ga je naar Rechten Leiden: Bachelor en Master UL - Samenvattingen en studiehulp

Inleiding Europees Recht: Samenvattingen, uittreksels, aantekeningen en oefenvragen - UL
Romeins Recht: Samenvattingen, uittreksels, aantekeningen en oefenvragen - UL

Romeins Recht: Samenvattingen, uittreksels, aantekeningen en oefenvragen - UL

  • In deze bundel worden o.a. collegeaantekeningen en oefententamens gedeeld voor het vak Romeins Recht voor de opleiding Rechten, jaar 1 aan de Universiteit Leiden. 
  • Voor een compleet overzicht van de door JoHo aangeboden samenvattingen & studiehulp en de beschikbare geprinte samenvattingen voor dit vak ga je naar Rechten Leiden: Bachelor en Master UL - Samenvattingen en studiehulp
Belastingrecht: Samenvattingen, uittreksels, aantekeningen en oefenvragen - UL

Belastingrecht: Samenvattingen, uittreksels, aantekeningen en oefenvragen - UL

  • In deze bundel worden o.a. samenvattingen, oefententamens en collegeaantekeningen gedeeld voor het vak Belastingrecht voor de opleiding Rechtsgeleerdheid Jaar 1 aan de Universiteit Leiden.
  • Voor een compleet overzicht van de door JoHo aangeboden samenvattingen & studiehulp en de beschikbare geprinte samenvattingen voor dit vak ga je naar
    Rechten Leiden: Bachelor en Master UL - Samenvattingen en studiehulp
Methoden en Technieken van de Rechtswetenschap: Samenvattingen, uittreksels, aantekeningen en oefenvragen - UL
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
1726
Last updated
24-01-2024