Add new comment

Hulp bij regelzaken

Hoi Hannahlow...spannende tijden! "Voor minstens een jaar", dus je hebt zicht op een nog langere periode. Dan is het zeker belangrijk om goede afspraken met het thuisfront te maken. Hoe gaan jullie (via mail, tel, internet, Skype etc.) contact houden en in welke mate? Ga je tussentijds wel of niet "op bezoek" in Nederland, of komt men bij jou op bezoek? En waarom wel, of niet? Ik vind het leuk om de komende tijd via je eigen WS magazine meer te horen over jouw voorbereidingen.

Een paar tips:

  • kijk eens bij JoHo's Checklist bij Lang verblijf buitenland & emigratie voor meer grip op de diverse regelfasen voor vertrek en na aankomst
  • zoek al voor je vertrek naar online (expat)verenigingen met "branches" in Japan: nuttig voor je voorbereidingen, maar ook leuk om eenmaal daar sociaal te "landen" en wegwijs te worden. En die clubs zijn er niet alleen voor de werknemers van grote bedrijven!
  • JoHo Insurances is een goed oriëntatiepunt voor je verzekeringen bij lang verblijf buitenland, administratieve regelzaken, pensioen e.d.
  • zoek een 'regel'buddy in de maanden voor vertrek; iemand die er neutraal in zit waarmee je af en toe kan sparren bij moeilijke momenten of (praktisch) lastige zaken; ook handig als achtervang in Nederland als je 'daar' woont (en liefst iemand bij wie je ook je twijfels mag uiten)
  • kijk eens in het magazine van de Emigratiecoach; die kan je (sociaal-emotioneel) begeleiden en praktisch ondersteunen als je eenmaal in het buitenland zit
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.