Add new comment

Tussenjaar in Nederland en Italië

Ha Bert, 

Wat leuk dat je reageert en jouw tussenjaar ervaringen beschrijft! Dat kan anderen weer inspireren en aan het denken zetten. ?

Weet je, spijt, je hebt de keuzes gemaakt zoals ze op jouw pad pasten. Zoals je al schrijft, óók je horecatijd heeft je veel gebracht. En misschien was dat proces wel eerst nodig om uiteindelijk de Italië droom te kunnen volgen.

Ik denk dat het goed is al iedereen zo op z'n tijd weer eens nadenkt over een tussenperiode. Dat hoeft en kan misschien niet áltijd een heel jaar te zijn, maar enkele maanden of zelfs weken er even helemaal uit zijn kan ook waardevol zijn. Óók als je 25, 37, 46, 54 of 66 bent -denk aan je pensioen als een groot en lang tussenjaar ;-) Even pas op de plaats maken en nadenken over de vraag of dat wat je doet, nog dat is wat je wilt.

Ik heb een vraag aan je Bert. Als je nu zo terugdenkt over jouw jaar, wat heeft je dat zoal opgeleverd? Aan nieuwe vaardigheden, inzichten, andere keuzes? Je schreef al over mensenkennis, natuurlijk je kennis van de Italiaanse taal, zelfstandigheid... nog andere dingen? En heeft het iets met je wereldbeeld gedaan, of hoe je over Europa of Nederland denkt?

Laat het eens weten!

Ps ik heb ooit stage gelopen in Guatemala. Dat heeft écht veel veranderd in mijn wereldbeeld. En ook ben ik Nederland anders gaan bekijken. Natuurlijk was het goed voor mijn Spaans, maar zeker ook voor mijn zelfstandigheid. Jezelf zien te redden... en dat dat dan prima lukt. Ik kreeg er zelfvertrouwen door, en het beïnvloedde (iets later) zelfs mijn studievervolg en baankeuzes.

Groet, Koert

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.