Vrijwilligerswerk in Zuid Afrika: Elindini Backpackers & Future Vision projecten

Future Vision is in 2014 gestart door Lieve Claessen, eigenaar van Elundini Backpackers in Lusington, vlakbij Hogsback in Zuid-Afrika. Ze zag dat de plaatselijke scholen/creches onderbemand waren en dat er een werkloosheidspercentage van meer dan 60% was, terwijl mensen moeite hadden om te overleven. Om deze reden besloot ze het Future Vision Volunteer Program op te zetten met de bedoeling internationale vrijwilligers in te schakelen om de broodnodige extra hulp in de gemeenschap te bieden

Als vrijwilliger heb je de kans om echt deel uit te maken van de omgeving, het leven en de gemeenschappen van de ontwikkelingslanden van de wereld. Onze vrijwilligers vertellen ons dat het werken aan dit oprechte, betekenisvolle en duurzame project en de tijd die ze besteden aan het leven met en het leren kennen van ons gebied en de lokale bevolking de meest opwindende, vervullende en leuke reizen zijn die ze hebben meegemaakt. Bij Elundini geloven ze dat ze op een ethische en duurzame wijze vrijwilligerservaring bieden, waarbij we de gemeenschap altijd op de eerste plaats wordt gezet. Ze werken nauw samen met zowel de vrijwilligers als met de lokale gemeenschap ter plaatse om ervoor te zorgen dat iedereen de grootste voordelen kan behalen die vrijwilligerswerk te bieden heeft.

Voor vrijwilligers zijn er diverse projecten beschikbaar

  • Helpen op de kinderopvang
  • Lesgeven op school (samen met de lokale leerkrachten)
  • Computer lessen geven
  • Het organiseren van naschoolse sport en spel activiteiten
  • Helpen in de permacultuur tuin en het fruit-bos

Vereisten:

  • minimum leeftijd is 18 jaar
  • voor met name de activiteiten met kinderen is een verblijf van minimaal een maand gewenst
  • oprechte interesse in de lokale gemeenschap is vereist

Let op: de projecten en het verblijf is in een kleine, voor Nederlanders, primitieve omgeving met beperkte voorzieningen. Dit is voor sommigen het summum van het opdoen van nieuwe ervaringen, maar voor anderen een onneembare barriere.

Image

Tip category: 
Volunteering & Projects
Supporting content or organization page:
Zet je in als vrijwilliger op een lokale school in Tanzania

Zet je in als vrijwilliger op een lokale school in Tanzania

volunteer arusha

Het woord 'Ithemba' betekent 'hoop' in het Xhosa, en het geven van hoop is precies wat de organisatie Ithemba wil bereiken: hoop op een betere toekomst door middel van onderwijs. Ithemba is sinds 2009 aan het werk op de Baraa Primary School in Arusha, gelegen in het noorden van Tanzania, met als doel het verbeteren van het onderwijs en faciliteiten op de school. De organisatie heeft veel bereikt over de jaren, waaronder nieuwe klaslokalen, medische check ups en een bibliotheek.

Afhankelijk van je achtergrond kun je je als vrijwilliger inzetten op de school, bijvoorbeeld als leerkracht, maatschappelijk werker of medisch personeel. Je komt in een totaal andere cultuur terecht waarbij het belangrijk is dat je flexibel en zelfstandig bent. Wil je meer weten over de mogelijkheden voor vrijwilligers en wat het betekent om vrijwilliger te zijn, kijk dan op de website van Ithemba.

Elindini backpackers
Tip: type
Activities & Vacancies
Tip: date of posting
06-12-2021
Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Check related topics:
Content access
Content access: 
Public
Statistics
1395