Indirect vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk doen is ontzettend leuk, zelfs verslavend, (zie mijn vorige blog), maar het wordt allemaal nog veel leuker als je het samen doet! Anderen enthousiast maken om ook te gaan reizen, vrijwilligerswerk te gaan doen is daarom heel leuk en heel belangrijk. Zodat ook zíj met eigen ogen zien dat niet iedereen een luxe leventje heeft zoals wij hier in het rijke westen, dat er zeker nog heel veel hulp nodig is zodat ook de minder bedeelden in deze wereld een gelukkig(er) en makkelijker leven kunnen leiden.

Tijdens deze (kleine) meeting heb ik vrienden en kennissen uitgenodigd die geinteresseerd zijn in vrijwilligerswerk om naar mijn verhalen te komen luisteren en naar mijn foto's te komen kijken, om hen tips te geven op allerlei fronten: welke organisaties zijn aan te raden, welke landen, wat voor soort vrijwilligerswerk past bij je, reistips, wat je moet doen ter voorbereiding van zo'n grote verre reis, etc. 

Het is uiteindelijk een hele leuke avond geworden. Ik heb veel kunnen en mogen vertellen, iedereen was erg enthousiast en een paar gaan nu echt de knoop doorhakken om ook naar het buitenland te gaan! Een vriendin gaat stage lopen in Zambia, een andere wil naar zuid-oost Azië. Ik ben blij dat ik ook vanuit Nederland op een indirecte manier een steentje kan bijdragen aan het verbeteren van de wereld: door anderen (als ik zelf niet kan gaan) naar de ontwikkelingslanden te "sturen"! 

De handtekeningen van de aanwezigen zijn in mijn persoonlijke kluis te vinden. 

Content categories
Check all content related to:
More contributions of WorldSupporter author: doorver
This content is used in bundle:
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
1255