Kiezen voor jezelf of voor het gekozen vrijwilligerswerk

Sinds ik hier in Can Tho zit, bedenk ik mij meerdere malen wat het doel is van vrijwilligerswerk. Veel vrijwilligers met allemaal hun eigen ideeen, soms zijn deze niet uitgesproken maar zie je het wel aan het gedrag. Kies je voor vrijwilligerswerk voor jezelf of voor de kinderen (in mijn geval), en met name de vraag waar ligt de grens?

Voor ik begon aan het vrijwilligerswerk gaven ze, vooral bij het project City Orphanage aan, dat wanneer het te heftig voor je is, dit mag aangeven en dan krijg je een ander project toegewezen. Prima! Toen ik echter hier in Vietnam ook kwam, hoorde ik dat er niet alleen daar een voorkeur voor op kon geven, maar ook voor andere projecten. Wanneer beslis je dat een project niets voor je is? Als je het niet leuk vind? Als je niet weet wat je er mee kunt? Als je het te heftig vindt? En na wanneer geef je dit aan?

Aangezien je met mensen werkt, ben ik ook van mening dat je er met volle energie moet staan en er voor moet gaan. De kinderen en de mensen merken ook dat je het maar half naar je zin hebt of maar half je best doet. Maar toch? Moet je na een keer het project te hebben gedaan al ermee stoppen? En als je Engelse les geven helemaal niets vindt, moet je het dan maar helemaal niet meer doen? 

Mijn instelling zelf is altijd dat ik niet direct moet opgeven en het is eerst moet proberen, het kan nog leuk worden en het kan nog veranderen. Moeilijk om hier een tussenweg in te vinden vind ik het wel. 

Access: 
Public
Comments, Compliments & Kudos

Twijfel

Beste Blogger,ik snap deze twijfel ook ik heb deze twijfel enorm, wat heeft voor jouw de doorslag gegeven om naar Can Tho te gaan? 

Hoi hoi!

Hoi hoi!

Via vrijwillig wereldwijd kwam ik in contact met vrijwilligerswer. In gesprek met hun ben ik in contact gekomen met vietnam. Ik wilde namelijk heel graag vrij zijn in sport en spel activiteiten en zij raadde mij vietnam aan. Dit is gevestigd in Can Tho. Was dus alleen veel meer Engelse les geven dan ik dacht en viel dus tegen voor mij in het begin en toen had ik die twijfel heel erg. Maar niet meteen opgegeven en het goed naar mijn zin gehad

Want wat is je twijfel?

Want wat is je twijfel?

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.