Duurzaamheid in Zuid-Afrika

Blog duurzaamheid in Zuid-Afrika

Het woord duurzaamheid wordt tegenwoordig te pas en te onpas gebruikt, zo ook als het gaat om de situatie in Zuid-Afrika. Ik had eigenlijk geen idee waar ik moest beginnen. Duurzaamheid in Zuid-Afrika, eh wat?! Sommige mensen weten niet eens wat dat inhoud of wat energie überhaupt is.

Ik begon maar met zoeken op google, dan kom je meestal een heel eind mee. Koppen met "duurzaam reizen naar Afrika" vliegen me om de oren, maar over duurzaamheid zelf is niks te vinden. Help! Mijn vader loopt elke 5 minuten geïrriteerd angs de laptop om te kijken of ik nou al wat aan het doen ben. Ik mopper over dat er niks te vinden is en raak zelf ook gefrustreerd. 'Pap, duurzaamheid in Zuid-Afrika, wat moet ik daar nou mee? Die mensen weten zelf niet eens wat dat is.' Da gooit mijn vader de openingszin van mij blog. 'Bedankt pap, dat wordt mij openingszin, heb ik tenminste iets.' Oke maar nu echt, duurzaamheid in Zuid-Afrika. Aan een beter klimaat in Zuid-Afrika kun je niet 123 wat doen. Een klimaat zelf is ook bepaald per land of streek waar je woont, zo hebben wij in Nederland en heel ander klimaat dan in Zuid-Afrika.

Een idee zou misschien kunnen zijn, om in de krottenwijken prullenbakken te plaatsen. Ik ben in verschillende krottenwijken geweest, en de hoeveelheid afval die daar ligt is onbeschrijfelijk. Plastic tassen en flessen, bakjes, vieze babyluiers, alles ligt op straat. Als de gemeente nou zou zorgen dat er in elke krottenwijk grote vuilnisbakken komen te staan, zou dit zeker bijdragen aan een schoner milieu in Zuid-Afrika. Townships zijn natuurlijk heel groot soms, maar als ze op een aantal centrale plekken grote containers plaatsen en die om de dag legen, helpt dit denk ik al heel veel. Als dan ook in de hele township bekend is dat daar de prullenbakken staan zullen mensen daar hun afval heenbrengen en wordt de krottenwijk schoner. Over het energieverbruik in Zuid-Afrika vond ik deze grafiek:

ZUID AFRIKA

Elektriciteitsverbruik per hoofd

4.603,87 kWh ‎(2011)

Bevolking

51,58 miljoen ‎(2011)

CO2-uitstoot per hoofd

9,04 tonnen per hoofd ‎(2010)

 

De bevolking in Zuid-Afrika neem ontzettend snel toe, het energieverbruik   en de co2-uitstoot per hoof blijven ongeveer gelijk, afgezien van kleine afwijkingen. Ik heb ook zo'n grafiek gevonden van Nederland.

NEDERLAND

Elektriciteitsverbruik per hoofd

7.035,67 kWh ‎(2011)

Bevolking

16,75 miljoen ‎(2012)

CO2-uitstoot per hoofd

10,96 tonnen per hoofd ‎(2010)

We zien dat vooral het energieverbruik per hoofd aanzienlijk verschilt. We spreken van een verschil van maar liefst 2500 kWh!  

Follow the author: mathilde
More contributions of WorldSupporter author: mathilde:
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Check the related topics:
Countries and regions
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
1498