Weer met tegenwind op de fiets!

Ongeveer een jaar geleden kreeg ik het idee om stage te gaan lopen in de Filipijnen. Niet iedereen regaeerde toen even enthousiast. ‘wat ga je daar helemaal doen’ en ‘is het daar wel veilig’ maar er waren ook ppositieve reacties: 'wat stoer' en 'wat een ervaring'

Opgegroeid op Terschelling en totaal niet gewend aan een stad, belandde ik in januarie 2015 in Metro Manila. Oke, ik heb ik Leeuwarden en Groningen gestudeerd, maar dat is zeker niet te vergelijk met een stad zoals Manila. De eerste gedachte die ik toen had was: wat een chaos, waar ben ik aan begonnen. De eerste maand was heel erg wennen. Vooral de drukte en alle geluiden. Daarna ging het steeds beter en ik kwam erachter dat ik mij snel aan kon passen. Inmiddels ben ik een aantal weken terug in Nederland. Het is fijn om weer met tegenwind op de fiets te zitten en om weer dichtbij vrienden en familie te zijn. 

En eenmaal terug besef je pas wat je allemaal hebt meegemaakt. Nu terugkijkend ben ik ontzettend blij dat ik deze buitenland ervaring heb. Ik heb er veel van geleerd. Ik ben er zelfstandiger en zekerder van geworden en het heeft mij meer inzichten gegeven. Ik ben een ervaring rijker! 

Follow the author: ellenplug
More contributions of WorldSupporter author: ellenplug:
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
1293