Interview met Samugam Trust & Documentaire

In India hebben we veelal gewerkt bij het Samugam Trust [httppublic://blog/img_1978_0.jpegwww.samugam.org], een organisatie met meerdere projecten die als doel hebben om sociale en maatschappelijke problemen op te lossen in de regio van Pondicherry en Tamil Nadu. De problemen hebben vooral te maken met diegenen die het meest benadeelt zijn door de maatschappij, zoals de mensen in de laagste kassen. De oprichter en baas van de organisatie is Bruno. Met hem hebben we een interview gehouden over wat mensen in Nederland kunnen doen om zijn organisatie te steunen. Zo verteld hij kort over vrijwilligerswerk en de projecten zelf.

httppublic://blog/img_1978_0.jpegwww.youtube.com/watch?v=jtko4VMd1tQ

Wij werkten bij een kinderopvang voor zigeunerkindjes. Zij woonden naast een afvalberg waar zij van leefden. Hun ouders geven slechte opvoeding en leven letterlijk 'in het vuil' dus is deze opvang er voor dat de kinderen niet in het zelfde leefpatroon vallen als hun ouders. Daar naast hebben we in samenwerking met Bruno een klein projectje gedaan waarbij we spulletjes kochten voor Lepra patiënten die vastzaten in een oud verlaten ziekenhuis, verstoten door vrienden en familie.

Onderstaand is een korte documentaire die gemaakt is, waar bij je een beeld kan krijgen hoe de leefomstandigheden zijn van de zigeuners.

httppublic://blog/img_1978_0.jpegwww.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=EZrmDykNz6Y

Wil jij ook wat doen maar je weet niet hoe? Stuur ons gerust een mailtje naar koenoosterbroek@gmail.com

Follow the author: Steffie-en-Koen
More contributions of WorldSupporter author: Steffie-en-Koen:
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
816