Met een Working Holiday visum Zuid-Korea ontdekken

Nederlanders en Belgen kunnen voor hun verblijf in Zuid-Korea een Working Holiday Visum aanvragen om zo tot maximaal een jaar te reizen en werken in Zuid-Korea. Dit visum is bedoeld voor reizigers tussen de 18 en 30 jaar met als hoofddoel reizen en met als bijbedoeling te werken of tijdelijk (bijvoorbeeld Koreaans) te studeren. Er zijn per jaar slechts 100 (NL) / 200 (BE) van deze visa beschikbaar, maar door de vereisten voor het visum hoeft dat aantal niet beperkend uit te pakken. Voor het working holiday visum is het niet vereist dat je al een werkgever hebt geregeld voor vertrek.

Om in Zuid-Korea te werken is het veelal noodzakelijk dat je (basis) Koreaans spreekt, zeker buiten de grote steden. Hierdoor daalt het aantal personen dat in aanmerking komt scherp.... Binnen dit visum is het niet toegestaan om Engelse les te geven (bijvoorbeeld met een TEFL certificaat). Mocht je aan de slag willen als docent Engels zul je een regulier werkvisum moeten aanvragen. Diverse specialistische beroepen zoals arts, advocaat vallen buiten dit visum. Je mag niet meer dan 1300 uur werken over de duur van je visum.

Wil je in Zuid-Korea werk zoeken dan kan je zelf zoeken op enkele Engelstalige websites die zich richten op expats of je kunt je melden bij een lokaal uitzendbureau. Binnen de toeristische sector is mogelijk meer ruimte voor Engels sprekende medewerkers.

Een van de visum vereisten is een geldige reisverzekering waarbij ook de ziektekosten gedekt zijn. Hierbij moet je altijd goed op de dekking van je reisverzekering letten, omdat die in de meeste gevallen (betaald) werk uitsluiten. Bezoek joho.org voor meer informatie over verzekeringen voor werk in het buitenland

Updates & Meer informatie

  • Heb je updates of meer recente informatie, maak dan een post in de sectie 'Comments, Compliments & Kudos' onderaan op deze pagina
  • WorldSupporter wordt onderhouden door en voor WorldSupporters. Help jij mee de informatie up to date te houden, dan help je ook anderen die in het buitenland gaan helpen of actief zijn.

Image

Meer over het land en de regio

Meer over visa, documenten en regelwerk

Meer over gevaarlijke zaken en problemen voorkomen:

Meer over verzekeren van je activiteiten, documenten, reis of verblijf:

Meer WorldSupporter links

Related content or attachment:
Hoe regel je een visum voor je working holiday in Canada?

Hoe regel je een visum voor je working holiday in Canada?

Image
Welk visum regelen voor een reis, werk of vrijwilligerswerk naar Japan?

Welk visum regelen voor een reis, werk of vrijwilligerswerk naar Japan?

Image

Toeristenvisum

Een toeristenvisum is niet verplicht voor een verblijf tot 90 dagen. Een terugvlucht en bewijs van reservering van een accommodatie zijn verplicht. Vooral het wel of niet in het bezit zijn van een terugvlucht wordt regelmatig gecontroleerd. Er zijn veel onduidelijkheden over de mogelijkheid tot het verlengen van je toeristenvisum maar waarschijnlijk is de beste mogelijkheid om Japan te verlaten en weer terug te komen. Zoek dit laatste wel goed uit voordat je weggaat!

Werkvisum

Japan kent meerdere werkvisa, maar de procedure van aanvraag en de vereiste documenten zijn hetzelfde. Je kan de visa per beroepsgroep vinden op de website van de ambassade van Japan. Alle visa zijn geldig voor één of drie jaar. Het visum kan in Japan verlengd worden bij het Immigratiebureau voor één of drie jaar. Er zit geen maximum verbonden aan de verlengingen, zolang je maar aan alle voorwaarden blijft voldoen. De aanvraag van het werkvisum moet je bij de consulaire afdeling van Japan in Nederland doen.

Update januari 2020: Vanaf 01-04-2020 wordt het ook mogelijk voor Nederlanders tussen de 18 en 30 jaar om een Working Holiday Visum aan te vragen, waarmee je tot één jaar in Japan mag verblijven en werken. Let op: slechts 200 working holiday visa per jaar beschikbaar.

Benodigdheden:

  • Paspoort (met op z'n minst een lege pagina voor het visum)
  • Een foto van 45x45 mm die niet ouder is dan 6 maanden
  • Ingevuld aanvraagformulier (dat op de website van de Japanse ambassade te vinden is)
  • Een van de volgende twee opties:
  1. Als je een Certificate of Eligibility hebt, moet je deze meenemen (je kan tot maximaal 3 maanden na de afgifte van het certificate Japan binnenreizen). Met dit certificaat gaat de aanvraag een stuk sneller dan zonder.
  2. Als je geen Certificate of Eligibility hebt, moet je ondersteunende documenten - die je nodig hebt om deze te krijgen - ook meenemen.

Certificate of Eligibility
Om dit certificaat te verkrijgen, moet de aanvrager iemand in Japan vragen (bijvoorbeeld je werkgever) om deze bij het dichtstbijzijnde regionale immigratiebureau aan te vragen. Hierbij zijn de volgende documenten verplicht:

  • Een aanvraagformulier
  • Een foto van 40x30 cm
  • Een envelop met het adres waar het certificaat naar toe gestuurd moet worden met postzegels van 392 yen
  • Ondersteunende documenten. Deze verschillen per beroep dat je wilt uitvoeren. 
  • Het certificaat is drie maanden geldig. Binnen die tijd moet je het werkvisum hebben aangevraagd en Japan zijn binnengegaan. 

Vrijwilligersvisum

Je hebt geen visum nodig als je maximaal drie maanden vrijwilligerswerk wilt doen. Daarna kun je er of voor kiezen om een poging te doen je toeristenvisum te verlengen of om een longterm visum aan te vragen. Het is niet duidelijk welk visum dit zou moeten zijn. Waarschijnlijk een 'specified visa for designated activities'. Het is aan te raden om dit na te vragen bij de organisatie waarbij je vrijwilligerswerk gaat doen.

Actuele informatie

De meest actuele informatie check je op: https://www.mofa.go.jp/j_info/visit/visa/short/novisa.html

Access: 
Public
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.