Kijktip: Wat speelt er op de achtergrond van jouw vakantiebestemming?

Als je op vakantie of op reis bent in het buitenland vorm je al snel een beeld van de plek waar je bent gebaseerd op je eigen ervaringen. Dat dit niet altijd de werkelijkheid weerspiegelt bewijst journalist Ersin Kiris in de serie 'Ersin in Wonderland'. In deze VPRO serie bezoekt Ersin populaire vakantiebestemmingen over de hele wereld om te kijken wat er zich daar afspeelt. Kleine spoiler: dit is niet wat je als reiziger altijd meekrijgt.  

 

Image

External links
Supporting content or organization page:
Duurzaam reizen

Duurzaam reizen

Image

Hoi! Leuk dat je in mijn magazine kijkt :) Duurzaam reizen is een thema dat mij al een tijdje bezighoudt. Ik heb zelf veel gereisd en ook gezien dat reizigers, en de industrie die daaromheen ontstaat, een grote impact kunnen hebben op een omgeving. Positief, maar ook negatief. Daarbovenop komt nog de impact die je niet direct ziet, zoals de impact op het klimaat.

Hoe kunnen we er nou voor zorgen dat prachtige reisbestemmingen waar we allemaal graag naartoe willen, niet verpest worden doordat we er allemaal naartoe willen. In dit magazine heb ik interessante, blogs, tickets, statements en andere content over dit onderwerp verzameld die ik heb gevonden op WorldSupporter. Wordt uitgebreid!

Wat is duurzaam reizen?
  • "Een vorm van reizen waarbij er bewust rekening gehouden wordt met de bescherming van natuur, cultuur en mensenrechten" (Faitrail).
  • Voor mij is dit is een erg breed begrip. Het kan bijvoorbeeld van toepassing zijn op de manier waarop je reist en waar je verblijft, maar ook waar je je geld uitgeeft en hoe je je gedraagt tegenover de lokale bevolking. 
  • Ik denk dat het neerkomt op dat je je bewust bent van de impact die je hebt als reiziger, en dat je daar verantwoordelijk mee om gaat.
Tip: type
Products, Services & Travel
Tip: date of posting
03-12-2020
Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Image

Image

This content is used in bundle:
Content access
Content access: 
Public
Statistics
1779