Globetrotter

Image

Wat is een globetrotter?

Een globetrotter is iemand die gedurende langere tijd in meerdere landen van de wereld werkt, woont of op doorreis is.

Wat is een wereldreiziger?

Een wereldreiziger is iemand die gedurende langere tijd door meerdere landen in de wereld aan het reizen is, waarbij de landen over meerdere continenten zijn verspreid

Wat is een wereldreis?

Een wereldreis is een reis met meerdere bestemmingen op meerdere continenten. Je reist alleen, of met je reispartners, van land naar land en van continent naar continent. Een klassieke wereldreis doet elk continent aan of passeert minstens elke meridiaan. Een wereldreis kan gemaakt worden met elk vervoermiddel en kan zowel kort als lang van duur zijn.

Wat is een lange reis?

In het algemeen spreekt men van een lange reis bij een reis vanaf ongeveer drie maanden, waarbij sommige reizigers een halfjaar, jaar of zelfs meerdere jaren op reis gaan.

UITGELICHT: WORLDSUPPORTERS

Reizen en backpacken: startpagina's en uitgelichte bijdragen - Bundel

Reizen en backpacken: startpagina's en uitgelichte bijdragen - Bundel

Backpacken en reizen - Thema
Inpakken en kiezen van je spullen voor op reis: blogs en bijdragen van WorldSupporters - Bundel blogs en bijdragen van Wereldsupporters - Bundel
Eerlijk en fair reizen: blogs en bijdragen van WorldSupporters - Bundel

Eerlijk en fair reizen: blogs en bijdragen van WorldSupporters - Bundel

Hoe gedraag je je respectvol op reis?

Hoe gedraag je je respectvol op reis?

Image

Respect hebben naar je omgeving. Er zullen weinig reizigers zijn die hier niet achter staan. Toch is je hiernaar gedragen lastiger dan het lijkt. Thuis weet je wat de geschreven en ongeschreven regels zijn en zul je je vaak, onbewust, hiernaar gedragen. Je bent daar immers mee opgegroeid. In een ander land kun je hier niet altijd op terugvallen en zul je je moeten aanpassen aan de lokale gebruiken. Hoe kun je als reiziger ervoor zorgen dat je je toch respectvol gedraagt op reis?

Verdiep je in de lokale cultuur

Probeer de cultuur te leren kennen voordat je op reis gaat zodat je rekening kunt houden met de lokale gebruiken. Elke cultuur heeft een eigen identiteit met eigen rituelen, handelingen en gewoonten. Of je het nu eens bent met de regels en opvattingen van een cultuur of niet, je zult er rekening mee moeten houden dat er per cultuur verschillend gedacht wordt over wat acceptabel gedrag is en wat niet. Zoek van te voren bijvoorbeeld wat informatie op over:

  • De grootste problemen in een land waar het toerisme invloed op heeft. Denk bijvoorbeeld aan vernietiging van natuurgebieden, watertekort of uitbuiting. Probeer te voorkomen dat je deze problemen erger maakt. 
  • De lokale wetten. Niet alleen vermijd je zo problemen maar je respecteert ook de lokale cultuur. Het is nu eenmaal zo dat de wetten van het land waar je naar toe gaat gelden en niet die van je eigen land.
  • De gedragsregels van het betreffende land. Dit kun je vaak online vinden of via reisgidsen.

Bedenk van te voren dat locals ook geïnteresseerd zijn in jouw cultuur. Neem bijvoorbeeld wat foto's mee om te laten zien en neem als je bij locals overnacht een paar kleine cadeautjes mee!

Kijk naar jezelf

Wees je bewust van je positie als reiziger en je eigen overtuigingen van een bepaald land. Ook al lijkt het alsof iedereen om je heen de verste reizen maakt, reizen is een privilege dat voorbehouden is aan een klein deel van de wereldbevolking. Zeker op de meer toeristische plekken heeft de lokale omgeving zich vaak al aangepast aan (westerse) reizigers waardoor de plaatselijke cultuur en dingen die daar spelen soms moeilijk te zien zijn. Dat betekent niet dat jij als reiziger daar buiten staat, je bent nog steeds te gast in een ander land.

Ook heb je, door de media of verhalen van anderen, vaak een eenzijdig beeld van een land. Als je een land bezoekt kun je je daar naar gaan gedragen. Bij Afrika is dat beeld bijvoorbeeld dat het een arm, onderontwikkeld continent is waar jij als rijke westerling kan helpen. Om respectvol om te gaan met de lokale bevolking is het daarom belangrijk om je bewust te zijn van je eigen overtuigingen en met een open blik het contact aan te gaan. Je kunt veel van ze leren.

Leer de lokale gedragscodes

Zoek van te voren uit hoe je je hoort te kleden in de plaatselijke cultuur. Vooral voor vrouwen gelden vaak strengere (culturele) gedragsnormen. Kijk daarom goed wat de bevolking zelf draagt. Lopen de vrouwen bijvoorbeeld in korte rokjes, dan kan jij dit ook doen. In een land waar de vrouwen allemaal gesluierd lopen, is het weer niet verstandig om in je korte broek en topje over straat te gaan.

Behalve de kledingcodes, is het ook verstandig om de bestaande gedragscodes in de gaten te houden. In landen als bijvoorbeeld Pakistan is het contact tussen mannen en vrouwen aan strenge regels gebonden en kunnen sommige gebaren heel anders worden opgevat. 

Zoek van te voren goed uit wat de houding is van de regering en de bevolking tegenover alcohol, en houdt je dan ook aan de lokale gebruiken. Ook roken is een punt van aandacht. De tabakindustrie probeert in veel ontwikkelingslanden het beeld te schetsen dat roken bij een rijke levensstijl hoort en het feit dat roken longkanker veroorzaakt wordt vaak verzwegen. Als je als “rijke” westerling gaat staan roken, bevestig je alleen maar dit beeld. Verder kunnen onderwerpen als homoseksualiteit, maar ook de lokale politieke situatie gevoelig liggen.

Wees voorzichtig met het maken van foto's van mensen. In sommige culturen is dit ongebruikelijk en veroorzaak je een probleem (bijv. door bijgeloof). Soms wordt ook geld gevraagd voor een foto of het maken van foto's, probeer daar een beetje soepel mee om te gaan. Over het algemeen geldt dat het het beste is om eerst even vragen of je een foto mag maken. In bijvoorbeeld veel Afrikaanse landen wordt het op toeristische plekken niet gewaardeerd, terwijl men het in kleinere dorpjes juist ontzettend leuk vindt.

Ga bewust om met geld

Wees netjes bij het afdingen. Ook al dingt de lokale bevolking veel meer af dan jij en lijkt het dus alsof jij veel te veel betaalt, bedenk dat zij ook veel minder te besteden hebben. Met het geld dat jij “te veel” betaalt, kan dat ene huishouden waarschijnlijk een hele tijd eten. 

Probeer je geld zoveel mogelijk lokaal te besteden. Ga eens uit eten bij een restaurant dat lokale producten inkoopt, doe je boodschappen zoveel mogelijk bij de kleine, lokale winkels, boek een lokale rondreis of excursie en in plaats van te overnachten in grote hotels, ga naar een lokale bed & breakfast. Geef ook een fooi als je bij een lokaal restaurant gegeten hebt of als het kamermeisje je kamer schoongemaakt heeft.

Probeer gebruik te maken van de diensten van de lokale bevolking. Sta bijvoorbeeld toe als iemand aanbiedt om je tassen te dragen en betaal ervoor (wat lokaal gebruikelijk is, of net een klein beetje meer). Hetzelfde geldt voor riksjas en tuktuks.

Het geven van geld aan bedelaars is een lastig punt. In sommige landen wordt het afgekeurd, terwijl het in andere landen weer gebruikelijk is om wat aan bedelaars te geven, bijvoorbeeld omdat het vorm van sociale voorziening is. Over het algemeen is een makkelijke regel: daar waar de lokale bevolking bedelaars steunt, kan je ook dezelfde bedragen geven. In plaats van geld te geven aan bedelaars kun je er ook voor kiezen om geld te doneren aan een lokaal goed doel. Als je toch liever direct wat geeft, geef dan bijvoorbeeld een handdoek of eten.

Meer lezen

Interessante vraagstukken over reizen en vrijwilligerswerk
Respectvol op reis

Respectvol op reis

Image

Dat rekening houden met de lokale cultuur en omgeving belangrijk is zal elke reiziger beamen. Toch kan het gebeuren dat je, bewust of onbewust, lokale normen of gedragscodes overtreedt, wat tot vervelende situaties kan leiden. Als reiziger heb ik bijvoorbeeld meegemaakt dat medreizigers ruzie kregen met de plaatselijke bevolking om geld, of zelfs in aanraking kwamen met politie door zich niet aan de regels te houden. Ik denk dat een goede voorbereiding daarbij veel kan schelen. In deze bundel heb ik daarom wat tips en leesmateriaal verzameld.

Toerisme...motor voor ontwikkeling of bedreiging van de planeet?

Toerisme...motor voor ontwikkeling of bedreiging van de planeet?

Image

Er wordt al jarenlang -en recent niet anders- geschreven over de bedreiging die "toerisme" vormt voor onze planeet. Los van allerlei culturele bedreigingen (de nadelige effecten van massa-toerisme in opkomende voormalige ontwikkelingslanden) gaat het dan vaak om bedreigingen voor het milieu -en specifieker de milieu-effecten van het alsmaar doorgroeiende vliegverkeer.

Ik werd geïnspireerd door een artikel in Travelpro waarin Jos van der Sterren werd geïnterviewd. Vanuit zijn studies, praktijkervaringen en voortdurend door-ontwikkelende kennis als directeur Academie voor toerisme aan de NHTV ("Breda University of Applied Science") ziet hij toerisme vooral als motor voor economische ontwikkeling. Hieronder enkele quotes en passages uit het interview.

Toerisme als motor voor economische ontwikkeling

Toerisme is in ontwikkelingslanden een belangrijke sector, veel  overheden proberen daar ook iets mee te doen. Het raakt veel mensen, van straatverkopers tot middelgrote bedrijven. Toerisme biedt daarnaast wereldwijd een enorme banenmarkt; uiteindelijk groeit de sector ieder jaar weer harder dan de wereldeconomie, met zo'n 4 à 5% per jaar. Die groei vormt tegelijkertijd een enorme bedreiging voor onze planeet, maar gaat wel door en is onbeheersbaar.

Multi-disciplinaire aanpak

Ontwikkelingsprocessen op een (nieuwe) toeristische locatie zijn complex; om zinvolle bijdragen te kunnen leveren is er inzicht nodig in zowel de businesskant van de reiswereld als in de sociaal-geografische, antropologische en culturele kant van toerisme. Maar denk ook aan financial inclusion, bijvoorbeeld het toegang krijgen tot microfinanciering voor de (toeristische) mkb-sector in ontwikkelingslanden.

Destination management is een noodzaak, wereldwijd zijn duurzame gebiedsmanagers nodig

Daar waar je toeristen samenbrengt en contact met bewoners en milieu faciliteert en stimuleert, daar komt destination management in beeld. Wereldwijd zijn gebiedsmanagers nodig, om die ontwikkeling in goede banen te kunnen leiden. Als je kiest voor toerisme als vakgebied, dan moet het in je hart zitten. Je kiest voor toerisme omdat je een idealist bent, avonturier, reiziger, cultureel geïnteresseerd, creatief en communicatief.

Jongeren moeten tegenwoordig overal zijn geweest en vooral ook laten zien dat ze fantastische ervaringen hebben gehad op reis; de 'social media stress'. Tegelijkertijd zie ik hen ook nadenken over een betere wereld, het geloof dat je het samen beter kunt doen, dat je samen een betere maatschappij kunt neerzetten en niet negatief moet zijn tegenover andere culturen.

Ben jij, vanuit je werk of opleiding, betrokken bij de ontwikkeling van toerisme in ontwikkelingslanden?

Deel je visies, voors en tegens en best practices via eigen blogs of reacties.

  • Op welke manier(en) kan toerisme een motor voor ontwikkeling zijn?
  • Welke voors en tegens zijn er als het gaat om zinvolle en succesvolle ontwikkeling van toerisme in opkomende ontwikkelingslanden?
  • Ken je, vanuit je studie, werk of al reizende, best practices van duurzame toeristische ontwikkeling?
  • Kan massa-toerisme tegelijkertijd ook zinvol zijn voor de ontwikkeling van een (ontwikkelings)land? Of is alleen "community based tourism" de oplossing voor een succesvolle ontwikkeling? En wat is eigenlijk succesvoller als het gaat om toerisme als motor voor ontwikkeling...een grote hotelketen aan de kust van een ontwikkelingsland die zorgt voor werkgelegenheid en extra inkomsten bij toeleveranciers? Of een kleine ecolodge middenin het regenwoud die volledig opereert op basis van respect voor mens en milieu?

Lees meer

Crossroad: region
Crossroads: activities

UITGELICHT: GLOBETROTTER VERZEKERINGEN

Globetrotter verzekering van Allianz en JoHo is online af sluiten in 2024 en 2025!

Globetrotter verzekering van Allianz en JoHo is online af sluiten in 2024 en 2025!

Image


Hoe sluit je de Globetrotter verzekering af in 2024 en 2025?

  • De Globetrotter verzekering is in Nederland sinds het voorjaar van 2024 alleen nog direct af te sluiten via een erkende tussenpersoon met een online afsluitformulier waar je de vezekering direct kunt afsluiten. JoHo is de organisatie waar je dit nog steeds direct kunt doen!
  • Voor direct afsluiten ga je naar JoHo.org: afsluiten globetrotter verzekering van Allianz Global Assistance

Waarom zou je de JoHo Globetrotter verzekering van Allianz afsluiten?

  • De Globetrotter verzekering is een van de meest afgesloten verzekeringen voor backpacken, studeren, werkzaamheden, wereldreizen en working holidays in het buitenland
  • De Globetrotter verzekering geeft dekking voor spoedeisende medische zorg, ook zonder geldige Nederlandse zorgverzekering
  • De Globetrotter verzekering geeft dekking voor aansprakelijkheid, bagage, ziektekosten en risico's tijdens het reizen
  • De Globetrotter verzekering blijft geldig als je bent uitgeschreven bij Basisregistratie Personen
  • De Globetrotter verzekering biedt de mogelijkheid om (risicovolle) werkzaamheden te verzekeren
  • De Globetrotter verzekering is ook af te sluiten door inwoners van België en Duitsland
  • De Globetrotter verzekering is niet alleen een verzekering voor jezelf maar ook voor steun aan de JoHo ontwikkelingsprojecten
  • De Globetrotter verzekering geeft je extra JoHo voordelen, jongerenkortingen en pakketkorting

Globetrotter verzekering: welke werkzaamheden in het buitenland mag je uitvoeren, en welke toeslag moet je daarvoor kiezen?

Verzekerd zijn tijdens werkzaamheden met de Globetrotter verzekering

  • Voor werkzaamheden die niet administratief of toezichthoudend van aard zijn, geldt bij de Globetrotter verzekering een risicotoeslag.
  • De toeslag wordt gerekend over de premie voor S.O.S hulpverlening, Ongevallen, Medische kosten en Werelddekking.
  • Je betaalt deze toeslag altijd voor de gehele periode dat je de verzekering afsluit. Stel dat je dus een jaar aan het reizen bent en tijdens dat jaar één maand als fruitplukker aan de slag gaat, dan betaal je voor het gehele jaar 10% toeslag.
  • Hieronder vind je meer informatie over de verschillende categorieën die er voor de beroepsrisico's gelden.
  • Staat jouw soort werk er niet bij, neem dan contact op met JoHo.

Werkzaamheden zonder verhoogd risico

  • Voor werkzaamheden die als administratief en toezichthoudend worden beschouwd, geldt geen risicotoeslag.

Voorbeelden van beroepen zonder verhoogd risico

  • standaard kantoorwerk.
  • au pair.
  • animatieteam medewerker.
  • administratief werk.
  • ICT medewerker.
  • leraar.
  • badmeester.
  • horeca werk (muv kok).
  • receptiemedewerker.
  • etaleur.
  • golfleraar.
  • kelner/ ober/ serveerster.
  • manicure.
  • marktkoopman.
  • musicus.

Werkzaamheden met licht verhoogd risico

  • Voor sommige werkzaamheden geldt er een licht risico, bijvoorbeeld omdat de arbeid een goede fysieke conditie vereist.
  • Werkzaamheden met een licht verhoogd risico spelen zich af buiten een kantoor.
  • De risicotoeslag voor deze werkzaamheden bedraagt 10%.

Voorbeelden van werkzaamheden met een licht verhoogd risico

  • agrarier zonder machines.
  • fruitplukken.
  • archeoloog.
  • arts.
  • bakker.
  • bijenhouder.
  • bloemist.
  • discjockey.
  • duikinstructeur.
  • film/geluidstechnicus.
  • fotograaf.
  • fysiotherapeut.
  • interieurverzorger.
  • journalist.
  • kapper.
  • laborant.
  • magazijnbediende.
  • medisch assistent.
  • ski- / snowboardleraar.
  • specialist.
  • meubelstoffeerder.
  • surf- / zeilleraar.
  • tennisleraar.
  • tuinman/ hovenier.
  • verpleegkundige.

Werkzaamheden met verhoogd risico

  • Voor sommige werkzaamheden geldt er een hoger risico, bijvoorbeeld omdat de arbeid fysiek veeleisend is, of omdat je in contact komt met dieren of machines.
  • Voor werkzaamheden waarbij je veel achter het stuur van een voertuig zit, wordt ook een verhoogd risico gerekend.
  • De risicotoeslag voor deze werkzaamheden bedraagt 25%.

Voorbeelden van werkzaamheden met een verhoogd risico

  • agrarier met machines.
  • bankwerker.
  • betonijzervlechter.
  • beveiligingsbeambte.
  • bouwvakker.
  • chauffeur.
  • dierenarts/ dierenverzorger.
  • drukker.
  • electricien laagspanning.
  • ingenieur meewerkend.
  • jachtopziener.
  • kassenbouwer.
  • kleermaker.
  • kok.
  • kracht- / vechtsportdocent.
  • kweker.
  • lasser.
  • loodgieter.
  • metselaar.
  • automonteur.
  • plaatwerker.
  • schilder.
  • (niet slachtend) slager.
  • hoefsmid.
  • standbouwer.
  • stratenmaker.
  • stucadoor.
  • tegelzetter.
  • timmerman.
  • verhuizer.
  • werken op een ranch (met paarden en koeien).

Werkzaamheden met sterk verhoogd risico

  • Werkzaamheden die constant een hoge fysieke inspanning en concentratie vergen, worden gezien als bijzonder risicovol.
  • Het betreft werkzaamheden die zich op gevaarlijke locaties afspelen en / of omgang met zware machines vereisen.
  • De risicotoeslag voor deze werkzaamheden bedraagt 100%.

Voorbeelden van werkzaamheden met een sterk verhoogd risico

  • boomrooier.
  • bruggenbouwer.
  • electricien hoogspanning.
  • metaalbewerker.
  • slachtend slager.
  • sloper.

Uitgesloten werkzaamheden

Voor een kleine selectie werkzaamheden geldt dat deze nooit verzekerd zijn. Dit geldt voor:

  • offshore werk.
  • technische werkzaamheden in de olie-/petrochemische industrie.
  • internationaal wegvervoer (vrachtwagen - of bus chauffeur).
  • oorlogsjournalistiek (verslaggever, reporter of (foto)journalist).
  • bemanningslid van een vliegtuig (of andere vorm van vliegverkeer).
  • bemanningslid op een schip buiten de territoriale zee.

Globetrotter verzekering: vragen en antwoorden over dekking voor aansprakelijkheid, bagage, ziektekosten en risico

Kan je de dekking tijdens de reis aanpassen bij de Globetrotter verzekering?

  • Je kunt de dekking van de Globetrotter niet tijdens de looptijd van de polis aanpassen.
  • Als er een kans bestaat dat je tijdens jouw reis de dekking van jouw Nederlandse zorgverzekering zult verliezen (bijvoorbeeld omdat je gaat werken), is het raadzaam om al gelijk vanaf het begin te kiezen voor de volledige medische dekking.
  • Tijdens de reis is het niet mogelijk om de medische dekking te upgraden van "aanvullend" naar "volledig".

Hoe zit het met eigen of gehuurde (winter)sportuitrusting bij de Globetrotter verzekering?

  • Eigen of gehuurde (winter)sportuitrusting is verzekerd als ‘Wintersport en bijzondere sporten’ is meeverzekerd.
  • Zijn jouw eigen sportgoederen gestolen of onherstelbaar beschadigd geraakt? Naast dekking voor de schade aan jouw eigen uitrusting is er dekking voor de huur van vergelijkbare sportuitrusting voor de periode dat je van plan was het te gebruiken.

Ben je ook verzekerd voor schade aan (gehuurde) voertuigen bij de Globetrotter verzekering?

  • Met de Globetrotter verzekering ben je verzekerd voor particuliere aansprakelijkheid. 
  • Schade veroorzaakt door of met een (gehuurde) auto is uitgesloten van dekking.
  • Vaak kun je je hier lokaal voor verzekeren, bijvoorbeeld via de verhuurmaatschappij.

Wat is het 'eigen risico' bij geneeskundige kosten van de Globetrotter verzekering?

  • Eigen risico voor geneeskundige kosten is €100.
  • Dit Eigen Risico geldt per verzekerde periode.
  • Bij een verlenging komt de teller weer op nul te staan. Dit geldt zowel voor de dekking als het eigen risico

Worden voorgeschreven medicijnen vergoed bij de Globetrotter verzekering?

  • Als je medische kosten meeverzekert, biedt de Globetrotter reisverzekering dekking voor onvoorziene en spoedeisende zorg.
  • Als je tijdens de reis medicatie krijgt voorgeschreven die hoort bij de behandeling van een acute klacht, zal dit in de meeste gevallen vergoed worden.
  • Bestaande aandoeningen en bijbehorende medicatie vallen niet binnen de dekking van deze verzekering.
  • Voorgeschreven middelen met een preventieve werking zoals de anticonceptie pil, vaccinaties of vitaminesupplementen zijn uitgesloten van dekking.
  • Dit geldt in principe voor alle reisverzekeringen.

Globetrotter verzekering: vragen en antwoorden over de aanvraag, leeftijd, woonplaats en nationaliteit

Geldt er een maximum leeftijd bij de Globetrotter verzekering?

  • Er geldt geen maximum leeftijd, zolang je in Nederland bent verzekerd volgens de verplichte basiszorgverzekering.
  • Let op: Voor mensen die geen Nederlandse zorgverzekering meer hebben, geldt wel een beperking: De module ‘Medische kosten Volledig’ hanteert een maximum leeftijd van 60 jaar. Hierbij is de leeftijd op het moment van afsluiten leidend.

Geldt er een minimum leeftijd bij de Globetrotter verzekering?

  • De Globetrotter is in de meeste gevallen beschikbaar voor verzekerden van alle leeftijden.
  • Voor jongeren onder de 18 kan de Globetrotter ook worden aangevraagd. Er zal dan wel een meerderjarig persoon moeten worden aangemeld als verzekeringnemer. Dit kan een ouder of contactpersoon zijn.

Wat zijn de gevolgen als de maximum leeftijd is bereikt bij de Globetrotter verzekering?

  • Er gelden een aantal beperkingen voor verzekerden vanaf 61 jaar.
  • De module Medische Kosten 'Volledig' is voor deze leeftijdscategorie niet af te sluiten.
  • Ben je 61 jaar of ouder en ben je op zoek naar een reisverzekering met volledige medische dekking? Vul dan het JoHo adviesformulier in.

Wat zijn de gevolgen als je de aanvraag vanuit het buitenland doet?

  • Aanvragen die zijn gedaan terwijl je al in het buitenland bent, zijn niet geldig.
  • Wanneer aan het licht komt dat je ten tijde van de aanvraag al in het buitenland zat, zal de dekking per direct komen te vervallen en zullen eventuele kosten die je hebt gemaakt voor jouw eigen rekening komen.
  • Zit je al in het buitenland, neem dan contact op via het JoHo contactformulier verzekeringen om de mogelijkheden te onderzoeken of sluit een Special ISIS af waarbij je kunt aangeven dat je al in het buitenland zit.

Hoe werkt het als je in België woonachtig bent bij de Globetrotter verzekering?

  • De Globetrotter reisverzekering mag ook worden afgesloten als je in België woonachtig bent.
  • As je in België woont, kun je bij Medische Kosten alleen de optie 'Volledig' kiezen

Globetrotter verzekering: vragen en antwoorden over je verblijfslokatie en de duur van de verzekering

Welke landen vallen onder de Europa dekking bij de Globetrotter verzekering?

  • De Europa dekking geldt voor de landen van Europa inclusief de Azoren, de Canarische Eilanden, Madeira en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee.
  • De dekking geldt ook in Rusland, tot de Oeral en de Kaukasus.
  • Ook zeereizen tussen de genoemde gebieden vallen onder de dekking.

Biedt de Globetrotter verzekering dekking in Nederland?

  • In Nederland is de verzekering geldig tot maximaal 21 dagen als jouw reis in Nederland onderdeel is van een buitenlandse reis.
  • Dit betekent dat er sprake moet zijn van een tussentijds verblijf met de intentie om Nederland weer te verlaten.
  • Er geldt een beperking op de dekking ziektekosten

Kan je de Globetrotter verzekering verlengen?

Kan je de Globetrotter verzekering eerder beëindigen?

  • Voor het eerder beëindigen van de Globetrotter verzekering kan je contact opnemen via het verzekeringscontactformulier.
  • Wil je in aanmerking komen voor gedeeltelijke restitutie dan kan je een verzoek indienen. Voorwaarden voor restituties zijn o.a. een minimale looptijd van twee maanden en er mogen geen schadeclaims op de polis zijn aangevraagd. Uiteindelijke beoordelingen liggen bij de verzekeraar

De Globetrotter verzekering: wat zijn de gevolgen als je een eerste of nieuwe aanvraag vanuit het buitenland doet?

  • Aanvragen die zijn gedaan terwijl je al in het buitenland bent, zijn niet geldig.
  • Wanneer aan het licht komt dat je ten tijde van de aanvraag al in het buitenland zat, zal de dekking per direct komen te vervallen en zullen eventuele kosten die je hebt gemaakt voor jouw eigen rekening komen.
  • Zit je al in het buitenland, neem dan contact op via het JoHo contactformulier verzekeringen  om de mogelijkheden te onderzoeken, of sluit een Special ISIS af waarbij je kunt aangeven dat je al in het buitenland zit.

Globetrotter verzekering: vragen en antwoorden over dekking in gebieden met een negatief reisadvies

Biedt de Globetrotter dekking in gebieden met een negatief reisadvies (code oranje of code rood)?

  • Reis of handel je tegen het advies van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken, dan is er beperkte dekking. Er is dan geen dekking voor gebeurtenissen of schade die direct of indirect verband houden met de redenen op grond waarvan dit advies is afgegeven.

Biedt de Globetrotter dekking voor kosten ten gevolge van een epidemie of pandemie?

  • Is er door het Nederlandse ministerie van Buitenlandse zaken een negatief reisadvies afgegeven voor de reisbestemming, dan is er geen dekking voor kosten die direct of indirect het gevolg zijn van de epidemie en/of pandemie.
  • Dit geldt ook als je al in het gebied verblijft waarvoor een negatief reisadvies wordt afgegeven. Reis dan zo snel mogelijk terug naar Nederland of naar een gebied waar geen negatief reisadvies geldt. Na 48 uur vervalt de dekking voor aan de epidemie en/of pandemie gerelateerde schade.

Heb je dekking met de Globetrotter verzekering voor molest?

  • Schade wegens molest is uitgesloten van de verzekering.
  • Dat wil bijvoorbeeld zeggen dat je daar waar je wel verzekerd bent in het geval je in jouw hotel ten val komt, en hierbij een botbreuk oploopt, je dit niet bent als je bijvoorbeeld bij straatprotesten omver bent geduwd.

Welke verzekeringen bieden meer dekking tijdens kleurcode rood?

Globetrotter verzekering: vragen en antwoorden over de betaling, kosten en kortingen bij de Globetrotter verzekering:

Is het mogelijk om gespreid te betalen?

  • Je betaalt de Globetrotter in één keer voor de hele periode dat je hem afsluit.
  • Als je gespreid wil betalen, kijk dan eens naar deze vergelijkbare verzekering: de Special ISIS verzekering

Tot wanneer kan je gebruik maken van de korting voor jongeren?

  • Voor jongeren onder de 27 geldt een korting van 10% op de premie.
  • Als de verzekerde op het moment van ingaan van de verzekering jonger is dan 27, maar 27 wordt tijdens de reis, blijft de korting voor de gehele polisduur gelden.

Globetrotter verzekering: wat is de dekking van de Globetrotter verzekering?

    Dekking voor aansprakelijkheid

    Uitkering voor aansprakelijkheid

    Max. € 1.000.000,-*

    * tijdens bezoek aan Australië ben je verzekerd tot een maximum van € 1.500.000,-

    Dekking voor medische kosten

      

    BASIS (geen)

    EXTRA (aanvullend)

    ALL-IN (volledig)

    Telefonisch advies

     NeeGratisGratis

    Huisartsbezoek

     NeeKostprijsKostprijs

    Ziekenhuisbezoek

     NeeKostprijsKostprijs

    Tandheelkundige kosten

     Nee€ 250 € 250
    • Neem altijd contact op met de alarmcentrale of verzekeraar als er sprake is van een ziekenhuisbezoek en/of vervoer per ambulance.

    Dekking voor repatriëring en SOS hulpverlening

    Opsporings- en reddingsacties

    Max. € 50.000,- per persoon per gebeurtenis

    Repatriëring verzekerde + één reisgenoot

    Kostprijs

    Reiskosten als gevolg van een ongeval

    Kostprijs

    Verblijfskosten als gevolg van een ongeval

    Max. € 75,- per persoon per dag

    Onvoorziene extra reis- en verblijfskosten i.v.m. oponthoud, natuurgeweld of staking

    Terugreiskosten na het einde van de voorgenomen verblijfsduur per openbaar vervoer naar Nederland, kostprijs. Extra verblijfskosten, max. € 75,- per dag

    Telecommunicatiekosten

     Max. € 100,- per persoon per polis

    Dekking voor bagage

    Standaard (Budget)

    Totale vergoeding per polisperiode

    max. € 1.500,-

     Mobiele apparaten (Laptop, mobiele telefoon, i-pod, etc.)€ 350,-
     Overige electronica€ 500,-
     Overige bagage (per item): € 350,-
     Eigen risico per gebeurtenis€ 75,-

    Super (Comfort)

    Totale vergoeding per polisperiode

    max. € 3.500,-

     Mobiele apparaten (Laptop, mobiele telefoon, i-pod, etc.)€ 500,-
     Overige electronica€ 1.750,-
     Overige bagage (per item)€ 500,-
     Eigen risico per gebeurtenis€ 50,-

    Super plus (Premium)*

    Totale vergoeding per polisperiode

    max. € 5.000,-

     Mobiele apparaten (Laptop, mobiele telefoon, i-pod, etc.)€ 750,-
     Overige electronica€ 3.500,- in totaal
    € 1.750,- per voorwerp
     Overige bagage (per item):max. € 1.000,-
     Eigen risico per gebeurtenisGeen

    Dekking voor ongevallen

    Vergoeding bij overlijden

    Standaard € 25.000,-. Bij beoefening bijzondere (winter)sport of uitvoering werk met verhoogd risico € 5.000,-

    Vergoeding bij blijvende invaliditeit

    Standaard € 75.000,-. Bij beoefening bijzondere (winter)sport of uitvoering werk met verhoogd risico € 25.000,-

    Dekking voor rechtsbijstand

    Europa 

    Kostprijs

    Buiten Europa

    Max. € 5.000,- voor contractuele geschillen of € 50.000,- voor overige gebeurtenissen.

    Polisvoorwaarden

    Waarom zou je Globetrotter verzekering via JoHo aanvragen?

    De Globetrotter aanvragen via JoHo betekent:

    • Géén assurantiebelasting als je via non profit organisatie JoHo afsluit
    • Géén poliskosten als je via JoHo afsluit
    • Hulp bij problemen met de verzekeraar Allianz
    • JoHo als verantwoorde tussenpersoon
    • Verlengen en vervolgverzekeringen, vanuit het buitenland
    • Toch geldig als je bent uitgeschreven bij de gemeente (Basisregistratie Personen)

    Hoe kan je de Globetrotter verzekering  aanvragen?

    Voor direct aanvragen en afsluiten van de verzekering ga je naar JoHo.org:

    Afsluiten Globetrotter verzekering van Allianz Global Assistance

     

    Special Isis verzekering voor werken, vrijwilligerswerk, studie, stage en langere reizen in het buitenland

    Special Isis verzekering voor werken, vrijwilligerswerk, studie, stage en langere reizen in het buitenland

    DE VERZEKERING VOOR WERK, VRIJWILLIGERSWERK, STAGE, STUDIE EN LANGERE REIZEN IN HET BUITENLAND

    Wat is de Special ISIS verzekering?

    De JoHo Special ISIS verzekering is een perfecte verzekering voor wie voor langere tijd naar het buitenland gaat. Natuurlijk moet je dan goed verzekerd zijn en zeker als je activiteiten in het buitenland gaat doen. Er kunnen altijd gebeurtenissen plaatsvinden die je niet had voorzien. Vaak is niet bekend dat dat gewone reisverzekeringen meestal geen dekking bieden als je gaat werken, specifieke activiteiten onderneemt of langer op reis gaat.

    De JoHo Special ISIS verzekering is speciaal afgestemd op de behoeften van de reiziger die werkt, studeert  of avontuurlijke activiteiten onderneemt. De Special ISIS verzekering is een goede, uitgebreide reisverzekering met een (optionele) dekking voor ziektekosten.

    In geval van nood kun je 24 uur per dag bellen met de alarmcentrale die altijd voor je klaar staat.

    Wat is de dekking van de Special ISIS verzekering?

    Onder de dekking van de Special ISIS verzekering valt het volgende:

    • Medische kosten (optioneel)
    • Reisbagage
    • SOS-kosten
    • Buitengewone kosten (denk bv. aan terugreiskosten ivm familieomstandigheden)
    • Reisdocumenten, Reisongevallen, Reisrechtsbijstand (optioneel)
    • Wettelijke aansprakelijkheid

    Wat is het onderscheid tussen de Special ISIS en andere reisverzekeringen?

    • De special isis verzekering is onderscheidend met andere verzekeringen door de combinatie van een aantal kenmerken:
      • de Special ISIS verzekering is langer dan een jaar af te sluiten
      • de Special ISIS verzekering biedt langer dekking bij negatieve reisadviezen
      • de Special ISIS biedt ook dekking als je Nederlande zorgverzekering komt te vervallen
      • de Special ISIS is mogelijk zonder eigen risico voor medische zorg
      • de Special ISIS heeft een uitgebreide dekking voor als je onverwacht naar Nederland terug moet
      • de Special ISIS blijft ook dekken bij bijzondere sporten en avontuurlijke activiteiten
      • de Special ISIS verzekering is de enige verzekering die je vaak kunt verlengen

    Wat zijn de uitgangspunten van de Special ISIS verzekering?

    • Wat kan de verzekerde, of degene die de verzekering afsluit, van de verzekeraar verwachten
      • redelijkheid en rechtvaardigheid,
      • respect voor de verzekerde en verzekeringnemer
      • uitgaan van wederzijds vertrouwen
      • inlevingsvermogen en meedenken bij de situatie van de verzekerde
      • zo snel mogelijke schade afhandeling
    • Wat kan de verzekeraar verwachten van de verzekerde, of degene die de verzekering afsluit
      • redelijkheid en rechtvaardigheid
      • tijdige betaling van de kosten
      • respect voor de voorwaarden bij schade
      • verstrekken van de juiste gegevens
      • al het mogelijke om schade te voorkomen en te beperken.

    Waar kan je meer lezen over de Special ISIS verzekering en de verzekering afsluiten?

    Aan alles is gedacht zodat jij met de Special ISIS verzekering zorgeloos al vanaf meerdere  weken tot maximaal vier jaar achter elkaar in het buitenland kunt blijven! De Special ISIS verzekering kan je hier aanvragen en afsluiten via JoHo:

    Wat is de isis verzekering en waar kan je de special isis reisverzekering afsluiten?

    Wat is de isis verzekering en waar kan je de special isis reisverzekering afsluiten?

    Image


    Wat is de Special ISIS verzekering?

    • De special isis verzekering is een verzekering die ontwikkeld is om jonge en avontuurlijke reizigers en backpackers in het buitenland in staat te stellen om naast het reizen ook activiteiten te ondernemen als studeren, stagelopen, betaald werken of sporten

    Wat is het onderscheid tussen de Special ISIS en andere reisverzekeringen?

    • De special isis verzekering is onderscheidend met andere verzekeringen door de combinatie van een aantal kenmerken:
      • de special isis verzekering is langer dan een jaar af te sluiten
      • de special isis verzekering biedt langer dekking bij negatieve reisadviezen
      • de special isis biedt ook dekking als je nederlande zorgverzekering komt te vervallen
      • de special isis is mogelijk zonder eigen risico voor medische zorg
      • de special isis heeft een uitgebreide dekking voor als je onverwacht naar Nederland terugmoet
      • de special isis blijft ook dekken bij bijzondere sporten en avontuurlijke activiteiten
      • de special isis verzekering is de enige verzekering die je vaak kunt verlengen

    Wat zijn de uitgangspunten van de Special ISIS verzekering?

    • Wat kan de verzekerde, of degene die de verzekering afsluit, van de verzekeraar verwachten
      • redelijkheid en rechtvaardigheeid,
      • respect voor de verzekerde en verzekeringnemer
      • uitgaan van wederzijds vertrouwen
      • inlevingsvermogen en meedenken bij de situatie van de verzekerde
      • zo snel mogelijke schade afhandeling
    • Wat kan de verzekeraar verwachten van de verzekerde, of degene die de verzekeringafsluit
      • redelijkheid en rechtvaardigheid
      • tijdige betaling van de kosten
      • respect voor de voorwaarden bij schade
      • verstrekken van de juiste gegevens
      • al het mogelijke om schade te voorkomen en te beperken.

    Voor wie is de Special ISIS verzekering bedoeld?

    • Deze verzekering is bedoeld voor Nederlanders die voor langere tijd, minimaal 60 dagen, naar het buitenland gaan. Bijvoorbeeld voor een reis, stage, vakantiewerk, work & travel of vrijwilligerswerk. De dekking op grond van de Special ISIS verzekering is niet van kracht voor:
      • iemand die op de dag van het afsluiten van deze verzekering niet in Nederland woont;
      • iemand die niet de Nederlandse nationaliteit heeft en op de dag van het afsluiten van deze verzekering korter dan 12 maanden in Nederland in de Basisregistratie Personen stond ingeschreven;
      • een expatriate en zijn gezin;
      • iemand die werkt op basis van een lokale arbeidsovereenkomst en een salaris krijgt dat hoger is dan een modaal salaris in dat land;
      • iemand die naar het buitenland gaat als emigrant.
    • Heeft de verzekerde ter plaatse inkomen uit een (bij)baan die niet te beschouwen is als vakantiewerk? Dan kan er een uitsluiting van toepassing zijn. Neem dan contact op met JoHo.

    Waar kan je meer informatie vinden over de ISIS verzekering?

     

    Backpacken en reizen - Thema

    UITGELEGD

    Planning your trip for travel abroad: where and when to go?

    Planning your trip for travel abroad: where and when to go?


    When to plan a travel trip?

    • When you are planning a trip it is important to know what is the best time to visit a specific country. It can be pretty disappointing to find out that it is actually rainy season, while you planned to spend a few weeks on a sunny tropical beach. When it is winter north of the equator, it is summer on the other side. The summer is not automatically the best time to visit certain areas. In short, when to go can be quite a complicated matter. When you are going to your dream destination make sure to check the weather and other conditions during the time of your visit!

    What are tips concerning the travel time?

    • Often the rainy season in a tropical country is not as harmful as it seems (Indonesia, Thailand). Most of the time the weather is fine, unless you are very unlucky. Look for a destination where the weather differs per region, so that you can always escape from the rain.
    • Watch out for places that are known for extreme weather circumstances. Natural phenomenons such as hurricanes and cyclones are usually not a lot of fun.
    • If you are going scuba diving, make sure that during the time your visit the sea is not to rough, so that the visibility is clear.
    • In some areas it is important to be aware of common diseases, such as malaria and dengue, which are being spread during specific weather or seasons.
    • Going to Africa to see some wildlife? Make sure you plan your trip when the wildlife parks are open. You do not want to find out that the park is closed when you already in Tanzania.
    • Some places can be a lot of fun to visit during special events, such as carnival in Brasil, a mid-summer night party in Scandinavia etc. Sometimes it is better to avoid certain events. Try, for instance, to find a restaurant that is open during the Ramadan in a Muslim country.
    • Unfortunately our climate is changing, so you cannot completely rely on the information that is available. It happens more and more that locals tell you that it is the first time in thirty years that it is raining this early in the season or that they don’t understand where all the clouds are coming from.
    • People have different opinions about the best time to visit a specific region. Some people like to go to a place when it is 40 degrees Celsius, while other people already think 20 degrees Celsius is too hot.
    • Be aware of the difference between minimum and maximum temperatures. The minimum temperature in San Francisco in the summer is 12 degrees and the average temperature is 18 degrees. This means that in the evening you will need a sweater.
    • Be aware of height. Ecuador is a tropical country, but the capital Quito lies 3.000 meters above sea level. This means that it can be very warm during the day, but very chilly in the evening.
    • The temperature of the sea water can be much colder than the temperature of the air. The weather in Tunisia might be OK in February or March, but swimming can be very unpleasant at that time of the year.

    How much time you need to visit a certain regions or countries?

    • For most travelers the answer to this question depends on their school, university, job, family, friends etc. The only question that really matters for them is how much time you need to visit a certain regions or countries. For people who are traveling for a few months or longer, there are some extra factors to take into consideration:
      • When does the travel tiredness strike? (the moment you are fed up with all those amazing temples)
      • What can you do to avoid travel tiredness?
      • When becomes traveling a "race"?
      • How long does it take to travel over land though a certain continent?

    A week to two weeks

    • In recent years it has become much easier to take a shorter/in between break/holiday to a far away destination: you can go by car to Italy to go skiing (depending on where you are coming from). Cheap tickets are also available to countries in the Mediterranean sea and even to some Caribbean Islands. The downside of these cheap last minutes is that people run the risk of arriving at a destination where the water is freezing cold, temperatures are low or heavy rainfall spoils your stay.
    • Depending on the flight time the following destinations are suitable for a short holiday:
    • Between November and April/May: Sri Lanka, Maldives, Gambia/Senegal, Zanzibar, Goa, Caribbean Islands, Florida, Bali, Thailand and Mexico.
    • The temperature is not as stable but the Canary Islands, Jordan or the Red Sea (scuba diving) also great places for a one or two week holiday.

    Three to four weeks

    • The best time to explore and get familiar with a country or a large part of a country is somewhere between three to four weeks. Even most “world” travelers do not stay much longer in a particular area. In three or four weeks you can easily travel around, visit a few cities and still have some time to relax and take it easy. Try to avoid areas where it will take up to 3 days to travel from one highlight to another.
    • The best destinations for three to four weeks on holiday are: Ecuador, Peru/Bolivia, Guatemala/Honduras, Southern Africa, China, Tibet, North India, Nepal, South India, Thailand, Malaysia, parts of Indonesia, Australia, New Zealand, the US West Coast.

    From a few months to a year

    • How long should your world trip take? Do you need a year or is a month or four months sufficient? Of course this depends on your travel plan and your budget. In practice not many people manage to do a proper around-the-world trip in a year. Due to limited resources or time most world travelers will have to skip large parts of the world. If you would like to make a trip from Australia to India through South East Asia to India and China it is possible to do this in three to five months. When you do this you spend just as long in one country as it takes other world travelers to travel several continents.
    • Skipping expensive countries, such as Australia, New Zealand and North America, is a good way to save money, so that you can stay away for a longer time. The more time you have for your trip the easier it will be to change your plans completely or stay at one place for a longer period without ruining your plans.
    • When you are traveling for less than three months you probably don’t need an expensive travel insurance, tickets will be cheaper, it is easier and quicker to save the money for your trip and it will be much easier to fit into your study schedule or work.

    Best travel times: what is de the best time to go to ...?

    Asia

    • North Thailand: the best time is from November to February, least favorable seasons are from April to September. During the latter period South East Thailand is the best place to visit as well as the South.
    • South Thailand: best time to visit is March to May.
    • Laos: best time to visit is from November to February.
    • Myanmar(Burma): best time to visit is from November to February.
    • Indonesia: relatively calm weather, no extreme seasons.
    • Malaysia: only from November to January the weather is not as good as the rest of the year.
    • Himalaya: Eastern India: best from April to November.
    • Nepal and Western India: best time to visit October to December and February to April.
    • Tibet: best time to visit May to October. From November to March it can be (too) cold and there can be a lot of snow.
    • Mongolia: best time to visit from May to October.
    • China: best time to visit March/April and September/October.

    Latin America

    • The Andes (Ecuador, Bolivia, and Peru): from June to September is the best time to visit, but this area is accessible during the whole year.
    • Bolivia: December to April in the Andes is the best. In the Amazon you will then be bothered by the mud, insects and other inconveniences.
    • Peru: it is better to avoid the months December to April when you want to visit Machu Picchu/Cuzco. The Amazon: May-July are the “best” times for a visit. From December to April it will rain even more than is usually does. During the rainy season in the Peruvian Amazon it rains two times a day on average, but in between the showers the weather will be fine.
    • Iguazu Falls: December-April is the best time for a visit.
    • Central America: best time to travel is from December to April/May, after these months the rainy season begins. Countries with nicer weather during these months are: Mexico, Honduras and Guatemala.

    Africa

    • Southern Africa: April-September are the best for visiting. For Cape Town and the surrounding areas November-March are the best times to visit.
    • Eastern Africa: June to October is the best time for visiting, followed by December to February.
    • West Africa: November - December are the best time to visit.
    • The best times to visit the wild parks in Southern Africa are in the European (late) summer (during the dry season the animals will come out to the drinking spots where you can see them) but there are other good periods for a visit.

    Middle-East

    • During the summer it can get very hot, but the other seasons the weather is usually fine.
    • Be aware that in winter the northern part can become ice cold and in the south it can get surprisingly cool.

    Europe

    • Northern Europe: countries such as the Netherlands, Sweden, Norway, Denmark and Germany are quite cold and humid to visit during the period November-March. These months are, however, ideal for skiing activities (In Switzerland, Austria etc.). April-September is a very pleasant time for traveling throughout Europe, as temperatures do not tend to be very high.
    • Southern Europe, including countries like Spain, Italy, Greece, France and Portugal, has a pleasant climate with sunny days throughout the year, although the summer months July and August can be unpleasantly warm on some days.

    North America

    • Canada and Alaska can be very cold and dark during the period November-March. The period outside these months would be more suitable to visit these countries, but since it concerns such a wide area, there are a lot of regional differences.
    • The United States also varies per region, but in general has cold winters, hot summers and mild fall and spring seasons. The south can be very humid with sporadic rainfall and has two subtropical seasons, contrary to most states.
    • Mexico has a wet and a dry season, with warm and humid weather throughout the year. Mexico also has a hurricane season lasting from June through November.
    Verzekeringen afsluiten als je naar het buitenland gaat: waarom, welke en waar?

    Verzekeringen afsluiten als je naar het buitenland gaat: waarom, welke en waar?


    Waarom zou je een reisverzekering afsluiten als je op reis gaat of naar het buitenland vertrekt?

    • Je kunt te maken krijgen met beschadiging, verlies of diefstal van je bagage.
    • Je kunt te maken krijgen met een ongeval. De kans op ongelukken in het buitenland is vaak wat groter dan thuis.
    • Je kunt aansprakelijk worden gesteld als jij schade toebrengt aan personen of aan goederen.
    • Je kunt te maken krijgen met medische kosten die niet worden gedekt door je zorgverzekering omdat je in het buitenland zit of omdat je werkt of stage loopt.
    • Je kunt te maken krijgen met vervroegde terugkeer omdat er iets met jou of je directe familie is gebeurd.
    • Je kunt in noodsituaties belanden en direct hulp nodig hebben.
    • In alle gevallen biedt een passende verzekering uitkomst.

    Doorlopende of aflopende reisverzekering kiezen?

    • Als je een paar weken op reis gaat of van plan bent meerdere keren per jaar op vakantie te gaan, dan is een doorlopende reisverzekering vaak een betere optie dan een aflopende (eenmalige) reisverzekering. Alle vakanties binnen het verzekerde jaar zijn gedekt, ook (geboekte) weekendjes weg in bijvoorbeeld Nederland en België.
    • Als je doorlopend ook de annuleringskosten meeverzekert, ben je niet alleen goedkoper uit, je kan dan ook niet meer vergeten een annuleringsverzekering op tijd af te sluiten.
    • Reisverzekeringen keuzehulp en advies

    Hoe lang mag je naar het buitenland?

    • Bij doorlopende reisverzekeringen is het uitgangspunt dat je vaker per jaar voor een (relatief) korte periode naar het buitenland gaat. Kort is daarin een rekbaar begrip en varieert van bijvoorbeeld 30, 60, 90 tot 180 aaneengesloten reisdagen per keer.
    • Soms kan je, tegen een toeslag of door een uitgebreidere variant te kiezen, het aantal aaneengesloten reisdagen uitbreiden.

    Voor welke landen gelden reisverzekeringen?

    • Het is van belang dat je de juiste regio kiest: met Europa dekking ben je niet verzekerd als je buiten Europa reist.
    • Sommige verzekeraars bieden een lagere premie voor verblijven binnen Europa of vragen juist extra premie als je bijvoorbeeld naar de VS reist.

    Hoe werkt bagagedekking?

    • De bagagedekking voor waardevolle bagage is altijd beperkt. Naast een totaal maximum is er ook altijd nog een maximum voor bepaalde categorieën goederen, waaronder foto-apparatuur, computers, laptops, etc...
    • Als je veel meeneemt, let er dan op dat de dekking voldoende is. Let er wel op dat er binnen het totale maximum bij IEDERE verzekering een submaximum is voor dergelijke apparatuur (en andere zaken, zoals sportuitrusting, juwelen, horloges, zaken gekocht onderweg, etc.).
    • Tevens gelden er eigen risico's bij schade, per gebeurtenis of per reis.
    • Bagage in het buitenland verzekeren

    Wat als je tijdens je reis ook (vrijwilligers)werk gaat verrichten?

    • Steeds meer mensen die voor rondreis of groepsreis naar het buitenland gaan, combineren hun reis met enkele dagen of weken vrijwilligerswerk. Een bijzondere ervaring, waar extra talenten worden ontwikkeld en kennis wordt gedeeld. Toch zijn er ook bepaalde risico's:
    • De meeste doorlopende reisverzekeringen geven geen dekking als je vrijwilligerswerk gaat doen in het buitenland.
    • Bij (een langere periode) vrijwilligerswerk of betaald werk (waarbij je meer dan € 190 aan geld of loon in natura per maand ontvangt) vervalt de dekking van je Nederlandse zorgverzekering en is een speciale verzekering noodzakelijk die ook zorg in het buitenland volledig dekt tijdens werkzaamheden. Check de JoHo advieswijzers voor verzekeringen die wel dekking bieden.
    • Lees meer bij goed verzekerd zijn tijdens je

    Wat als je (avontuurlijke) activiteiten of sporten gaat uitoefenen?

    • De meeste doorlopende reisverzekeringen geven (de keuze voor) dekking van winter- en onderwatersport.
    • Ook de risico's van activiteiten en sporten die je tijdens je rondreis beoefent zoals mountainbiken, zeilen, surfen, (wild water) kanoën & raften, trekking, abseilen en canyoning wil je graag verzekeren.
    • Sporten in wedstrijd verband worden veelal uitgesloten van dekking.
    • Dekking is standaard inbegrepen, of tegen een toeslag bij te verzekeren, of juist uit te sluiten met een korting op de premie.
    • Avontuurlijke activiteiten en sport in het buitenland verzekeren

    Maakt het uit met wie je reist?

    • De meeste doorlopende reisverzekeringen kun je individueel afsluiten, of in combinatie met dekking voor je partner en/of kinderen.
    • De premies die je betaalt voor het meeverzekeren van partner en/of kinderen zijn vaak relatief voordelig.

    Waarom een (doorlopende) reisverzekering naast je zorgverzekering?

    • Niet alle zorgverzekeringen dekken medische kosten in het buitenland, of ze bieden maar dekking voor een beperkte periode of tot een maximum bedrag.
    • Indien de zorgverzekering vergoedt tot het Nederlands tarief betekent dit dat als je medische kosten in het buitenland hoger uitvallen dan de kosten voor een soortgelijke behandeling in Nederland, je niet alle kosten vergoed krijgt. Je moet dan zelf het verschil betalen.
    • Met een reisverzekering kun je je aanvullend verzekeren voor medische kosten in het buitenland waardoor dit tot kostprijs (dus de daadwerkelijke kosten!) verzekerd is. Hierbij moet het wel gaan om onvoorziene, spoedeisende medische kosten.
    • Daarnaast dekt een zorgverzekering zaken als bagage, ongevallen, aansprakelijkheid, rechtsbijstand en buitengewone kosten in het buitenland niet. Dit kan wel worden verzekerd met een reisverzekering.

    Wat wil ongevallendekking zeggen?

    • Sommige verzekeringen geven ook vergoedingen bij ongevallen (als je invalide raakt of komt te overlijden) of aansprakelijkheid (in het geval je iemand anders schade berokkent en jij op moet draaien voor de kosten).
    • Lees meer op de pagina's van de verschillenden verzekeringen.

    Waarom verzekeringen afsluiten en bij JoHo aansluiten?

    • Word of ben je aangesloten bij JoHo
    • Maak dan gebruik van de extra voordelen bij het afsluiten van een verzekering via JoHo, zoals: cashbacks, kortingen en gratis gebruik services voor wie bij JoHo aangesloten is als donateur, abonnee of verzekerde.

    Verzekeringen afsluiten

    Verzekeringen zoeken en afsluiten voor lang en kort verblijf in het buitenland

    Crossroads: activities, countries, competences, study fields and goals
    Competences and goals for meaningful life
    Countries and regions
    WorldSupporter and development goals
    Comments, Compliments & Kudos

    Add new contribution

    CAPTCHA
    This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
    Image CAPTCHA
    Enter the characters shown in the image.
    More related or latest content
    Image

    Studievereniging Labyrint English follows Dutch

    • Labyrint is dé studievereniging voor psychologiestudenten in Leiden. De vereniging is na een fusie opgericht op 30 juni 1994 en heeft op het moment ongeveer 2600 leden.
    • Naast het organiseren van tal van studiegerelateerde acti...

    Pages

    Access level of this page
    • Public
    • WorldSupporters only
    • JoHo members
    • Private
    Statistics
    3199 1