Study & Sheet Notes Burgerlijk Recht 1 - RUG

 

Deze bundel bevat aantekeningen bij de hoorcolleges en werkgroepen bij het vak Burgerlijk Recht 1 aan de Rijksuniversiteit Groningen.

 

Bundle items:
Burgerlijk Recht I - B1 - Rechten - RUG - Aantekeningen hoorcolleges
Burgerlijk Recht 1: Samenvattingen, uittreksels, aantekeningen en oefenvragen - RUG
Crossroads: activities
Crossroad: goals
Follow the author: Law Supporter
This content is used in bundle:

Burgerlijk Recht 1: Samenvattingen, uittreksels, aantekeningen en oefenvragen - RUG

TentamenTickets Burgerlijk Recht 1 - RUG

TentamenTickets Burgerlijk Recht 1 - RUG

TentamenTickets: Tips & Tricks bij het voorbereiden op de tentamens

  • Voor het leren van tentamen is het handig om onderscheid te maken tussen het goederenrecht, het verbintenissenrecht en het familie- en erfrecht. Een vraag op het tentamen zal telkens slechts over één van die onderwerpen gaan. Mixvragen komen niet voor, dus wanneer je het juiste onderwerp in de vraag weet te herkennen, zal je gemakkelijker en sneller de juiste artikelen kunnen toepassen.

  • Je dient te weten hoe je kennis uit arresten toepast zodat je deze naar analogie kunt toepassen op eventueel vergelijkbare tentamenvragen. Bovendien investeer je in de toekomst, daar alle arresten voor het vak Burgerlijk Recht II weer zijn voorgeschreven.

  • Vorm: het tentamen bevat open schriftelijke vragen

  • Vorm: naast het tentamen zijn er ook opdrachten waar punten mee gescoord kunnen worden

  • Competenties: Het vak biedt een inleiding in het personen- & familierecht (inclusief erfrecht) en het vermogensrecht.

  • Competenties: Het burgerlijk recht gaat, zoals de naam doet vermoeden, over rechtsverhoudingen tussen burgers onderling. Dit rechtsgebied staat heel dicht bij je dagelijks leven en je leert over je rechten en plichten ten aanzien van anderen, je verbintenissen met anderen en ten aanzien van goederen. Grote kans dat de kennis van pas gaat komen (trouwen / scheiden / contracteren / burenrelaties / etc.)

  • Competentie: Je leert te navigeren tussen de verschillende afdelingen van het Burgerlijk Wetboek (BW). Goed je weg weten in de wet is een vaardigheid die niet alleen bij je tentamen en vervolgvakken van pas gaat komen, maar ook later in de juridische praktijk.

  • Inzicht: Voor het leren van tentamen is het handig om onderscheid te maken tussen het goederenrecht, het verbintenissenrecht en het familie- en erfrecht. Een vraag op het tentamen zal telkens slechts over één van die onderwerpen gaan. Mixvragen komen niet voor, dus wanneer je het juiste onderwerp in de vraag weet te herkennen, zal je gemakkelijker en sneller de juiste artikelen kunnen toepassen.

  • Inzicht: Dit vak heeft een bonusregeling. Met het maken van de bonusopdrachten kan je reeds een deel van je tentamencijfer veiligstellen. Zo is de drempel om het tentamen te kunnen halen een stuk lager geworden. Doen dus!

  • Inzicht: Het oefenen van de vragen uit de bonusregeling, geeft je dan ook een goede basis voor het tentamen. Wees je ervan bewust dat aan je antwoorden op het tentamen zwaardere eisen worden gesteld.

  • Inzicht: ten aanzien van rechtsbescherming kunnen er nogal wat lastige wetsartikelen naar boven komen, met dubbele ontkenning en tenzij-formules. Lees die wetsartikelen van tevoren goed door, zodat je ze begrijpt. Zo voorkom je dat je op het tentamen niet snapt wat er in het wetsartikel staat.

  • Inzicht: Bij dit vak zal je overspoeld worden met veel informatie over verbintenissenrecht en goederenrecht. Het is hierbij van belang om de belangrijkste wetsartikelen goed te kennen. Het is daarvoor handig om de belangrijkste artikelen in

.....read more
Access: 
Public
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
1582
Last updated
08-11-2022