Informatiemanagement BDK - B1 - Bedrijfskunde - RUG - Tentamen 2012


Vragen

Vraag 1a.

Informatiesystemen kunnen de organizational-, control- en cultural-variabelen van organisaties beïnvloeden. Noem een organizational-variabele die door informatiesystemen beïnvloed kan worden en leg uit hoe de invloed gestalte krijgt.

Vraag 1b.

Gregor (2006) onderscheidt vijf typen theorieën op het gebied van informatiesystemen. Noem de vijf typen en licht ze kort toe en geef vervolgens aan tot welk type het Technology Acceptance Model behoort en licht de keuze beknopt toe.

Vraag 1c.

In het artikel The Superefficient Company onderscheidt Michael Hammer efficiency en superefficiency. Leg uit hoe volgens Hammer superefficiency te bereiken valt en geef hiervan een voorbeeld.

Vraag 2a.

Van wie, Carr (2003) of van McAfee en Brynjolfsson (2008), sluit(en) de opvattingen het beste aan bij strategisch determinisme. Onderbouw de keuze door de essentie van de artikelen beknopt weer te geven.

Vraag 2b.

Eén van de modellen die gebruikt kan worden om te bepalen hoe informatiesystemen strategisch kunnen worden ingezet is Porter’s vijfkrachtenmodel. Teken dit model en leg aan de hand van het model uit hoe de strategische rol van informatiesystemen in het algemeen vorm krijgt.

Vraag 2c.

Leg voor één kracht uit hoe een supermarktketen kracht zou kunnen beïnvloeden met een informatiesysteem.

Vraag 3a.

Eén van de raamwerken voor het ontwerpen van enterprise architecturen is Archimate. Uit welke drie lagen bestaat dit raamwerk en noem van elke laag een centraal concept.

Vraag 3b.

De organisatie van de informatievoorziening heeft tegenwoordig veelal een federaal karakter (federal IT). Federal IT combineert de voordelen van centralized IT en decentralized IT, en vermijdt de nadelen ervan. Noem twee voordelen van centralized IT en twee voordelen van decentralized IT die ook gelden voor federal IT.

Vraag 3c.

In een organisatie bestaat bij de verschillende afdelingen veel ongenoegen over de toerekening van de IT-kosten omdat deze niet gebaseerd is op het feitelijke gebruik. Welke

allocatie-methode wordt gebruikt en wat zijn hiervan de voordelen?

Vraag 4a.

Voor het ontwikkelen van informatiesystemen kunnen verschillende redenen zijn. Noem drie en licht ze kort toe.

Vraag 4b.

Maak een contextdiagram van de afdeling verkoop van het handelsbedrijf CinqueStelle op basis van de volgende beschrijving:

CinqueStelle is een handelsbedrijf in kantoorartikelen. Klanten plaatsen hun bestellingen bij de afdeling verkoop. Op deze afdeling wordt eerst gecontroleerd of de bestelde artikelen op voorraad zijn aan de hand van een voorraadlijst en of de klant kredietwaardig is aan de hand van een debiteurenoverzicht. Als één van beide of beide niet het geval is, wordt aan de klant medegedeeld dat de bestelling geweigerd wordt. De afdeling verkoop krijgt de voorraadlijst elke ochtend en het debiteurenoverzicht elke middag van de financiële administratie. Als de bestelling geaccepteerd wordt, dan wordt de bestelling geregistreerd in het verkoopsysteem dat alleen op de afdeling verkoop wordt gebruikt. Het verkoopsysteem wordt vervolgens gebruikt om facturen te genereren. De originele factuur gaat tegelijkertijd met een kopie naar het magazijn die zorg draagt voor de aflevering van de goederen aan de klant en een andere kopie van de factuur gaat naar de financiële administratie.

Vraag 4c.

Tijdens de systeemanalyse worden o.a. een geëxploreerd Ishikawadiagram en een procesmodel van de huidige situatie in de vorm van DFDs gemaakt. Leg het verband tussen beide uit.

Vraag 5a.

Maak een REA-diagram met kardinaliteiten van verkopen bij Kunstgalerij Picture op basis van de volgende beschrijving: Kunstgalerij Picture verkoopt originele schilderijen van kunstenaars uit de buurt. Er wordt alleen verkocht vanuit de winkel. Soms kopen klanten meerdere schilderijen. Particuliere klanten moeten hun aankoop meteen volledig betalen, maar bedrijven betalen soms ook in termijnen als ze meer dan tien schilderijen aankopen. Alle verkoopopbrengsten komen terecht op de bankrekening van de kunstgalerij.

Vraag 5b.

Beschrijf de stappen die gezet moeten worden om een geïntegreerd REA-diagram

om te zetten in een relationele tabellenstructuur.

Vraag 5c.

Eén van de integriteitsregels voor relationele databases is de zogenaamde entiteit-integriteitsregel

Wat houdt deze integriteitsregel in?

Antwoorden

Antwoord 1a

Een organizational-variabele die door informatiesystemen beïnvloed kan worden is beslissingsbevoegdheden (decision rights). Als in een informatiesysteem een functie voorkomt waarmee een beslissing wordt geïmplementeerd, bijv. het bepalen van een bestelmoment en –omvang voor grondstoffen, dan wordt aan de functionaris die geautoriseerd is voor deze functie, deze beslissingsbevoegdheid toegekend.

Antwoord 1b.

De vijf typen theorieën op het gebied van informatiesystemen zijn:

  1. 1. Analysis says “what is”. The theory does not extend beyond analysis and description. No causal relationships among phenomena are specified and no predictions are made.

  2. 2. Explanation says “what is”, “how”, “why”, “when”, “where”. The theory provides explanations but does not aim to predict with any precision. There are no testable propositions.

  3. 3. Prediction says “what is” and “what will be”. The theory provides predictions and has testable propositions but does not have well-developed justificatory causal explanations.

  4. 4. Explanation and prediction (EP) says “what is”, “how”, “why”, “when”, “where” and “what will be”. Provides predictions and has both testable propositions and causal explanations.

  5. 5. Design and action says “how to do something”. The theory gives explicit prescriptions (e.g., methods, techniques, principles of form and function) for constructing an artifact.

    Het Technology Acceptance Model beschrijft hoe het gebruik van (informatie-)technologie wordt bepaald door het ervaren gebruiksnut en –gemak die op hun beurt weer bepaald worden door individuele verschillen van gebruikers, systeemkarakteristieken etc. Met dit model kan dus zowel een verklaring voor als een voorspelling van het uiteindelijke gebruik worden gegeven en daarmee behoort het model tot het type 4 (EP).

Antwoord 1c.

Superefficiency is volgens Hammer te bereiken door het stroomlijnen van de bedrijfsprocessen over organisaties heen. Zie het artikel voor het Caterpillar-voorbeeld.

Antwoord 2a

Carr (2003) stelt dat met IT geen concurrentievoordeel te behalen valt (IT doesn’t matter) en dat een organisatie inzake IT maar het beste de kosten laag kan houden, kan volgen en defensief kan zijn.

McAfee en Brynjolfsson (2008) stellen daarentegen dat bedrijven die slim investeren in IT hiermee hun concurrentiepositie kunnen versterken. Kortom, eerder volgens Carr (2003) dan volgens McAfee en Brynjolfsson (2008) bepaalt de bedrijfsstrategie de informatiestrategie zodat de opvattingen van Carr (2003) het beste aansluiten bij het strategisch determinisme.

Antwoord 2b

In de bijlage is Porter’s vijfkrachtenmodel geschetst: (zie bijlage “antwoord 2b”)

De strategische rol van informatiesystemen neemt in het algemeen de vorm aan dat het informatiesysteem door de aangeboden functies één of meerdere krachten afzwakt.

Antwoord 2c.

Een supermarktketen zou gebruik kunnen maken van een logistiek informatiesysteem waarmee het doelmatig transporteren van goederen wordt ondersteund. Als dit systeem geavanceerder is dan dat van de huidige concurrenten door bijv. meer variabelen in de berekening van de bevoorradingsroutes mee te nemen, zou dit een kostenvoordeel en daarmee een concurrentievoordeel kunnen opleveren t.o.v. de huidige concurrenten

Antwoord 3a.

Archimate bestaat uit een bedrijfs-, applicatie en technologielaag. Centrale concepten van deze lagen zijn bijv. het bedrijfsproces van de bedrijfslaag, de applicatiefunctie van de applicatielaag en systeemsoftware van de technologielaag.

Antwoord 3b.

De twee voordelen kunnen worden gekozen uit de figuur in de Bijlage (Antwoord 3b)

Antwoord 3c.

Aangezien de IT-kosten wel toegerekend worden aan de verschillende afdelingen, maar niet op basis van het feitelijke gebruik, is er sprake van de allocation-methode (zie ook onderstaande figuur).

Chargeback

Charges are based on actual usage

Fairest method for recovering costs because it is based on actual usage. IT users can see exactly what their usage cost is.

IT departments must collect details on usage, which can be expensive and difficult. IT must be prepared to defend the charges, which takes time and resources.

Allocation

Total expected IT expenditures are divided by nonusage basics as number of login Ids, employees or PC's

Less bookkeeping for IT because rate is set once per fiscal year and basis is well understood. Predictable montly costs

IT department must defend allocations rates: may charge a low-usage department more then their usage would indicate is fair

Corporate budget

Corporate allocates funds to IT at annual budget session

No billing to the business. IT excercises more control over what projects are done.

Competes with all other budgeted items for funds.

De voordelen hiervan zijn dat het weinig administratieve rompslomp met zich meebrengt, de berekening van de maandelijkse kosten inzichtelijk is en de maandelijkse kosten op voorhand duidelijk zijn.

Antwoord 4a.

De drie redenen voor het ontwikkelen van een systeem kunnen gekozen worden uit de onderstaande:

  • reageren op veranderende eisen

  • profiteren van of reageren op veranderende technologie

  • bewerkstelligen verbeteringen in bedrijfsprocessen

  • verwerven concurrentievoordeel

  • verlagen kosten

  • verhogen productiviteit

  • faciliteren groei

  • faciliteren downsizing

  • integreren systemen

  • vervangen oude en instabiele systemen

Antwoord 4b.

In de bijlage staat het contextdiagram: Antwoord 4b

Toelichting bij het diagram:

  1. voorraadlijst en debiteurenoverzicht zijn gescheiden stromen omdat ze niet tegelijkertijd gaan i.t.t. factuur en kopie

  2. subprocessen van inkopen worden niet getoond in een contextdiagram, evenmin als stromen tussen externe entiteiten.

Antwoord 4c

Aan de uiteinden van het geëxploreerde Ishikawadiagram staan bij voorkeur de functionele deficiënties van het huidige systeem als de uiteindelijke oorzaken van de problemen.

M.b.v. de DFDs van het procesmodel van de huidige situatie kan gericht gezocht worden naar de functionele deficiënties in de informatievoorziening door kwantitatieve en kwalitatieve data over de processen, gegevensstromen, etc. rondom de problemen te verzamelen.

Antwoord 5a

Zie bijlage “antwoord 5a”

Antwoord 5b

De stappen hiervoor zijn:

  1. Stap 1: creëer een tabel voor elke entiteit en elke meer-op-meer-relatie;

  2. Stap 2: bepaal de primaire sleutels van de tabellen en wijs de andere benodigde attributen toe aan de tabellen

  3. Stap 3: gebruik vreemde sleutels om 1:n-relaties 1:1- relaties te implementeren

Antwoord 5c

De entiteit-integriteitsregel stelt dat de waarde van een primaire

sleutel uniek moet zijn en niet null.

Check page access:
Public
This content is related to:
Bijlage bij Tentamen 2012 Informatiemanagement BDK - RUG
Check more or recent content:

Oefententamens Informatiemanagement Bedrijfskunde (B1-RUG)

Informatiemanagement - B1 - Bedrijfskunde - RUG - Oefententamen 2016

Informatiemanagement - B1 - Bedrijfskunde - RUG - Oefententamen 2016


Vragen

Vraag 1

Wat is geen laag in een neural network?

  1. Input layer

  2. Processing layer

  3. Middle Layer

  4. Output layer

Vraag 2

Wat is geen beperking (constraint) bij projectmanagement?

  1. Tijd

  2. Kennis

  3. Scope

  4. Kosten

Vraag 3

Hoe wordt een computer genoemd waarmee je je kunt verbinden en die op zijn beurt zich verbindt met de website die je wilt bezoeken?

  1. Proxyserver

  2. Internetserver

  3. Intermediateserver

  4. Backboneserver

Vraag 4

Enterprise resource planning systemen:

  1. Worden gebruikt om transacties sneller te verwerken

  2. Worden tegenwoordig nauwelijks nog gebruikt in organisaties

  3. Gebruiken een gemeenschappelijke database voor alle functionele gebieden

  4. Worden gebruikt om websites mee te analyseren

Vraag 5

Wat is geen IS-succesvariabele in het Updated D&M IS Success Model?

  1. Systeemkwaliteit

  2. Gebruik

  3. Individuele impact

  4. Gebruikerstevredenheid

Vraag 6

Het acroniem BOYD staat voor:

  1. Backup Your Own Data

  2. Buy Your Own Device

  3. Bring Your Own Data

  4. Bring Your Own Device

Vraag 7

Skype is een voorbeeld van:

  1. Teleconference

  2. Telepresence

  3. Voice over IP

  4. Videoconference

Vraag 8

Computerondersteuning is het meest voorhanden voor:

  1. het oplossen van semigestructureerd problemen en strategic planning

  2. Het oplossen van gestructureerde problemen en operational control

  3. Het oplossen van semigestructureerde problemen en management control

  4. Het oplossen van gestructureerde problemen en management control

Vraag 9

Om frauduleus gebruik van creditcards op te sporen maken creditcardmaatschappijen vooral gebruik van:

  1. Data mining

  2. Expertsystemen (expert systems)

  3. Fuzzy logic

  4. Decision support systems

Vraag 10

In het artikel How Smart, Connected Products Are Transforming Competition van Michael E. Porter en James E. Heppelmann wordt beschreven hoe de concurrentie tussen organisaties wordt beïnvloed door:

  1. Het Internet of Things

  2. Het World Wide Web

  3. Het dark internet

  4. Het deep web

Vraag 11

Waar is sprake van als applicaties geen toegang hebben tot data die verbonden zijn met andere applicaties?

  1. Data-isolatie (data isolation)

  2. Data-integriteit (data integrity)

  3. Data-consistentie (data consistency)

  4. Data-redundantie (data redundancy)

Vraag 12

Het primaire sleutelveld (primary key field) wordt in een database gebruikt voor:

  1. Het specificeren van een record

  2. Het specificeren van een attribuut

  3. Het uniek identificeren van een record

.....read more
Access: 
Public
Informatiemanagement BDK - B1 - Bedrijfskunde - RUG - Tentamen 2015

Informatiemanagement BDK - B1 - Bedrijfskunde - RUG - Tentamen 2015


Vragen

Vraag 1

  1. Geef aan of het volgende data, informatie of kennis is, en licht het antwoord kort toe:

    1. Een lijst die tijdens een directievergadering wordt opgesteld met oorzaken van de teruglopende omzet in verschillende regio’s.

    2. Een overzicht van de werknemers waarvan het ziekteverzuim het afgelopen jaar bovennormaal was voor de verzuimmanager.

    3. Een lijst met alle diagnosebehandelingscombinaties (een code in de gezondheidszorg die het geheel van een geleverd zorgproduct omschrijft) voor een ziekenhuisdirecteur.

  2. Eén van de modellen die gebruikt kan worden om te bepalen hoe informatiesystemen strategisch kunnen worden ingezet is Porter’s vijfkrachtenmodel. Teken dit model en leg aan de hand van het model uit hoe de strategische rol van informatiesystemen voor een organisatie in het algemeen vorm krijgt.

Vraag 2

  1. Veel organisaties hebben hun bedrijfsprocessen veranderd door de invoering van een enterprise systeem. Noem twee voordelen en twee nadelen van een enterprise systeem en licht ze kort toe.

  2. Maak een level-0-diagram van het verkopen van kantoorartikelen door HAKA waarin de processen eenheid van tijd, plaats en handeling vertonen op basis van de volgende beschrijving:

Als klanten een bestelling plaatsen wordt gecontroleerd of de bestelde artikelen op voorraad zijn aan de hand van een voorraadlijst en meteen ook of de klant kredietwaardig is aan de hand van een debiteurenoverzicht. De beoordeling van de order wordt ook direct aan de klant medegedeeld. De afdeling verkoop krijgt de voorraadlijst elke middag en het debiteurenoverzicht elke ochtend van de financiële administratie. Als een bestelling geaccepteerd wordt, dan wordt de bestelling ook meteen geregistreerd in het verkoopsysteem. Bij het beoordelen van de kredietwaardigheid van klanten worden regelmatig fouten gemaakt omdat bestellingen die klanten in de loop van de dag doen, niet worden meegenomen op het debiteurenoverzicht. ´s Nachts worden voor de bestellingen facturen gegenereerd. De originele facturen worden de volgende ochtend naar het magazijn gebracht waarna het magazijn zorg draagt voor de aflevering van de goederen aan de klant. Later op de dag krijgt de financiële administratie de kopie-facturen.

  1. Met welk probleem kampt de verkoopafdeling en is dit probleem in of out scope? Licht het antwoord beknopt toe. Beschrijf vervolgens het probleem in termen van het bijgevoegde datakwaliteitsmodel (zie bijlage).

Vraag 3

  1. Op de klantenservice-afdeling van een zorgverzekeraar is een nieuw informatiesysteem ingevoerd waarmee o.a. verfijnder de afhandeltijd van de klantgesprekken en de verkochte producten door een medewerker gemeten kunnen worden.

    Welke ontwerpvariabele uit welke categorie (organisatie-, control- en culturele variabelen) van het managerial levers model wordt in dit geval door het nieuwe informatiesysteem beïnvloed? Licht het antwoord toe.

  2. Door het nieuwe systeem wordt het ook mogelijk dat de medewerkers van de klantenservice-afdeling thuis

  3. .....read more
Access: 
Public
Informatiemanagement BDK - B1 - Bedrijfskunde - RUG - Tentamen 2014 (I)

Informatiemanagement BDK - B1 - Bedrijfskunde - RUG - Tentamen 2014 (I)


Vragen

Vraag 1

  1. Er zijn verschillende redenen waarom algemeen (business) managers moeten participeren in beslissingen over informatiesystemen. Noem twee redenen en licht ze kort toe.

  2. Maak een use case diagram op basis van de onderstaande beschrijving van het gebruik van een Wijn Verkoop Systeem (WVS).

    Het bedrijf Wyntjes handelt in wijn. Klanten plaatsen hun orders telefonisch bij de verkopers. Bij de beoordeling van een order, checken de verkopers met behulp van het WVS of er voldoende voorraad is om de order te kunnen accepteren. De uitkomst van deze check wordt mondeling aan de klant medegedeeld. Als er voldoende vooraad is, wordt de order geregistreerd in het WVS. Hierbij worden ook de klantgegevens geregistreerd als het om een nieuwe klant gaat. De verkoopmanager zorgt er ten slotte voor dat ’s nachts het WVS alle facturen in tweevoud afdrukt. De volgende ochtend brengt zij de facturen naar de afdeling opslag en distributie en de kopie-facturen naar de afdeling administratie.

  3. Van mensen wordt wel gezegd dat ze in een Grand Illusion leven. Wat wordt hiermee bedoeld en welke problemen van het visuele systeem van mensen tonen aan dat mensen in een Grand Illusion leven.

Vraag 2

  1. Information resources kunnen worden ingedeeld in IT-assets en IT-capabilities. Leg uit wat een IT-asset en een IT-capability is. Geef van beide een voorbeeld.

    Social media zoals Facebook zijn geen bezit van organisaties. Kunnen ze desalniettemin een information resource voor organisaties zijn? Licht het antwoord toe

  2. Eén van de modellen die gebruikt kan worden om te bepalen hoe informatiesystemen strategisch kunnen worden ingezet is Porter’s vijfkrachtenmodel. Teken dit model en leg aan de hand van het model uit hoe de strategische rol van informatiesystemen voor een organisatie in het algemeen vorm krijgt.

  3. Leg voor één kracht uit hoe een supermarktketen deze kracht zou kunnen beïnvloeden met een informatiesysteem.

Vraag 3

  1. Op de klantenservice-afdeling van een zorgverzekeraar is een nieuw informatiesysteem ingevoerd waarmee o.a. verfijnder de afhandeltijd van de klantgesprekken en de verkochte producten door een medewerker gemeten kunnen worden.

    Welke ontwerpvariabele uit welke categorie (organisatie-, control- en culturele variabelen) van het managerial levers model wordt in dit geval door het nieuwe informatiesysteem beïnvloed? Licht het antwoord toe.

  2. Door het nieuwe systeem wordt het ook mogelijk dat de medewerkers van de klantenservice-afdeling thuis gaan werken. Noem een voordeel en een probleem die dit met zich mee zou kunnen brengen en leg het uit.

  3. Leidt de toepassing van informatiesystemen in organisaties tot centralisatie of decentralisatie, of is beide mogelijk? Licht het antwoord toe.

Vraag 4

  1. Veel organisaties hebben hun bedrijfsprocessen veranderd door de invoering van een enterprise systeem. Noem twee voordelen en twee nadelen

  2. .....read more
Access: 
Public
Informatiemanagement - B1 - Bedrijfskunde - RUG - Oefententamen 2014 II

Informatiemanagement - B1 - Bedrijfskunde - RUG - Oefententamen 2014 II


Vragen

Vraag 1

Leg het verschil uit tussen alignment en strategisch determinisme aan de hand van de IS-strategiedriehoek.

Vraag 2

Het Maillott Hotel is een wereldwijde hotelketen op middenklasse niveau dat door veel zakenmensen wordt gebruikt. Kostenbeheersing en een consistente kwaliteit kenmerken de strategische positionering.

Blitz Karton is een wereldwijde hotelketen dat haar klanten wil bedienen met gastvrijheid op het hoogst mogelijke niveau. Deze keten heeft zich gepositioneerd in het hoogste prijsniveau en richt zich op vermogenden en machtigen.

Beide hotelketens maken gebruik van CRM om haar strategische doelen te realiseren. De gebruikswijze van CRM is echter geheel verschillend. Geef voor beide ketens twee voorbeelden van CRM gebruik dat past bij de gekozen strategische positie.

Antwoorden

Vraag 1

Bij alignment wordt gestreefd naar wederzijdse afstemming tussen de bedrijfsstrategie, de organisatiestrategie en de informatiestrategie (de hoekpunten van de IS-strategie-driehoek), terwijl bij strategisch determinisme de bedrijfsstrategie zowel de organisatiestrategie en de informatiestrategie anderzijds bepaalt.

Vraag 2

CRM bij Maillot

  • Voorbeeld 1
    Geautomatiseerd inchecken met een credit card. Het klantenprofiel wordt tegelijkertijd bijgewerkt. (operationele efficiency door besparing op balie personeel)

  • Voorbeeld 2
    Stimuleren van vraag door loyaliteitsprogramma’s en gezinsaanbiedingen. (genereren van extra business via e-mail)

CRM bij Blitz Karton

  • Voorbeeld 1
    Persoonlijke voorkeuren zoals krant, bloemen en whiskeymerk in CRM systeem bijhouden en ongevraagd op kamer plaatsen (differentiation: merkvoorkeur door persoonlijke dienstverlening).

  • Voorbeeld 2
    Bij inchecken aan balie de gegevens ongemerkt aanvullen met persoonlijke voorkeuren en eigenschappen.

 

Access: 
Public
Informatiemanagement BDK - B1 - Bedrijfskunde - RUG - Tentamen 2012

Informatiemanagement BDK - B1 - Bedrijfskunde - RUG - Tentamen 2012


Vragen

Vraag 1a.

Informatiesystemen kunnen de organizational-, control- en cultural-variabelen van organisaties beïnvloeden. Noem een organizational-variabele die door informatiesystemen beïnvloed kan worden en leg uit hoe de invloed gestalte krijgt.

Vraag 1b.

Gregor (2006) onderscheidt vijf typen theorieën op het gebied van informatiesystemen. Noem de vijf typen en licht ze kort toe en geef vervolgens aan tot welk type het Technology Acceptance Model behoort en licht de keuze beknopt toe.

Vraag 1c.

In het artikel The Superefficient Company onderscheidt Michael Hammer efficiency en superefficiency. Leg uit hoe volgens Hammer superefficiency te bereiken valt en geef hiervan een voorbeeld.

Vraag 2a.

Van wie, Carr (2003) of van McAfee en Brynjolfsson (2008), sluit(en) de opvattingen het beste aan bij strategisch determinisme. Onderbouw de keuze door de essentie van de artikelen beknopt weer te geven.

Vraag 2b.

Eén van de modellen die gebruikt kan worden om te bepalen hoe informatiesystemen strategisch kunnen worden ingezet is Porter’s vijfkrachtenmodel. Teken dit model en leg aan de hand van het model uit hoe de strategische rol van informatiesystemen in het algemeen vorm krijgt.

Vraag 2c.

Leg voor één kracht uit hoe een supermarktketen kracht zou kunnen beïnvloeden met een informatiesysteem.

Vraag 3a.

Eén van de raamwerken voor het ontwerpen van enterprise architecturen is Archimate. Uit welke drie lagen bestaat dit raamwerk en noem van elke laag een centraal concept.

Vraag 3b.

De organisatie van de informatievoorziening heeft tegenwoordig veelal een federaal karakter (federal IT). Federal IT combineert de voordelen van centralized IT en decentralized IT, en vermijdt de nadelen ervan. Noem twee voordelen van centralized IT en twee voordelen van decentralized IT die ook gelden voor federal IT.

Vraag 3c.

In een organisatie bestaat bij de verschillende afdelingen veel ongenoegen over de toerekening van de IT-kosten omdat deze niet gebaseerd is op het feitelijke gebruik. Welke

allocatie-methode wordt gebruikt en wat zijn hiervan de voordelen?

Vraag 4a.

Voor het ontwikkelen van informatiesystemen kunnen verschillende redenen zijn. Noem drie en licht ze kort toe.

Vraag 4b.

Maak een contextdiagram van de afdeling verkoop van het handelsbedrijf CinqueStelle op basis van de volgende beschrijving:

CinqueStelle is een handelsbedrijf in kantoorartikelen. Klanten plaatsen hun bestellingen bij de afdeling verkoop. Op deze afdeling wordt eerst gecontroleerd of de bestelde artikelen op voorraad zijn aan de hand van een voorraadlijst en of de klant kredietwaardig is aan de hand van een debiteurenoverzicht. Als één van beide of beide niet het geval is, wordt aan de klant medegedeeld dat de bestelling geweigerd wordt. De afdeling verkoop krijgt de voorraadlijst elke ochtend en het debiteurenoverzicht elke middag van de financiële administratie. Als de bestelling geaccepteerd wordt, dan wordt de bestelling geregistreerd in het verkoopsysteem dat alleen op de afdeling verkoop wordt gebruikt. Het verkoopsysteem wordt vervolgens gebruikt om facturen te genereren. De originele factuur gaat tegelijkertijd met.....read more

Access: 
Public
Informatiemanagement: Samenvattingen, uittreksels, aantekeningen en oefenvragen - RUG

Informatiemanagement: Samenvattingen, uittreksels, aantekeningen en oefenvragen - RUG

  • In deze bundel worden o.a. samenvattingen, oefententamens en collegeaantekeningen gedeeld voor het vak Informatiemanagement voor de opleiding Bedrijfskunde, jaar 1, aan de Rijksuniversiteit Groningen.
  • Voor een compleet overzicht van de door JoHo aangeboden samenvattingen & studiehulp voor jouw studie ga je naar de Samenvattingen Bundel Bedrijfskunde RUG Bachelor 1.
Work for WorldSupporter

Image

JoHo can really use your help!  Check out the various student jobs here that match your studies, improve your competencies, strengthen your CV and contribute to a more tolerant world

Working for JoHo as a student in Leyden

Parttime werken voor JoHo

How to use more summaries?


Online access to all summaries, study notes en practice exams

Using and finding summaries, study notes en practice exams on JoHo WorldSupporter

There are several ways to navigate the large amount of summaries, study notes en practice exams on JoHo WorldSupporter.

  1. Starting Pages: for some fields of study and some university curricula editors have created (start) magazines where customised selections of summaries are put together to smoothen navigation. When you have found a magazine of your likings, add that page to your favorites so you can easily go to that starting point directly from your profile during future visits. Below you will find some start magazines per field of study
  2. Use the menu above every page to go to one of the main starting pages
  3. Tags & Taxonomy: gives you insight in the amount of summaries that are tagged by authors on specific subjects. This type of navigation can help find summaries that you could have missed when just using the search tools. Tags are organised per field of study and per study institution. Note: not all content is tagged thoroughly, so when this approach doesn't give the results you were looking for, please check the search tool as back up
  4. Follow authors or (study) organizations: by following individual users, authors and your study organizations you are likely to discover more relevant study materials.
  5. Search tool : 'quick & dirty'- not very elegant but the fastest way to find a specific summary of a book or study assistance with a specific course or subject. The search tool is also available at the bottom of most pages

Do you want to share your summaries with JoHo WorldSupporter and its visitors?

Quicklinks to fields of study (main tags and taxonomy terms)

Field of study

Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
1619
Comments, Compliments & Kudos:

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Promotions
Image

Op zoek naar een uitdagende job die past bij je studie? Word studentmanager bij JoHo !

Werkzaamheden: o.a.

  • Het werven, aansturen en contact onderhouden met auteurs, studie-assistenten en het lokale studentennetwerk.
  • Het helpen bij samenstellen van de studiematerialen
  • PR & communicatie werkzaamheden

Interesse? Reageer of informeer